23948sdkhjf

Fortsatt problemer for Noreco

Ustabil produksjon på flere felter og en stengt plattform gir labert produksjons-utbytte for Norwegian Energy Company i tredje kvartal.
Norwegian Energy Company produserte gjennomsnittlig 3 117 fat oljeekvivalenter per dag i tredje kvartal i år. Netto realisert pris i kvartalet var 102 dollar per fat justert for lagerverdier, skriver Noreco i en pressemelding.

Produksjonen fra Huntington-feltet i UK er for tiden på 40 prosent av kapasitet som følge av restriksjonene i det BP-opererte gasseksportsystemet CATS. Operatørene på Huntington og CATS indikerer nå at restriksjonene i systemet vil bli trappet ned i løpet av første halvdel av oktober.

På dansk sokkel er Siri-plattformen fortsatt nedstengt som følge av sprekken som ble oppdaget i plattformunderstellet i sommer. Som følge av dette kan Siri-plattformen ikke motta olje og gass fra Nini-, Nini Øst- og Cecilie-feltene som Noreco har eierinteresser i. Siri-operatøren DONG fortsetter sin dialog med danske myndigheter om en mulig midlertidig produksjonsløsning for Noreco sine felt. Deres ambisjon er å gjenoppta produksjon så raskt som mulig, men det anses nå som mulig at det ikke vil kunne skje før etter kommende vinter.

Samtidig har partnerne i lisensene blitt enige om at det skal stilles sikkerhet for framtidige fjerningskostnader for Nini-, Nini Øst- og Cecilie-feltene innen 1. januar 2014. Norecos andel av disse kostnadene er anslått til om lag 500 millioner danske kroner. Partene diskuterer nå hvilken form slike garantier skal ha, hva som er riktig initielt beløp og plan for oppbygging av garantireservene.

Produksjonen på Oselvar-feltet i Norge startet igjen i september men var ustabil gjennom hele måneden som følge av tekniske forhold på den BP-opererte Ula-plattformen som er en del av Oselvars produksjonslinje. Oselvars seneste restart var 30. september.

Som tidligere opplyst gjenopptok operatøren produksjon på Lulita-feltet i Danmark 9. september. Dette feltet har vært nedstengt siden april i år.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.07