23948sdkhjf

Statoil: Betydelig oljefunn utenfor kysten av Canada

Den første letebrønnen i Bay du Nord-funnet har påtruffet mellom 300 og 600 millioner fat utvinnbar olje melder Statoil og partner Husky Energy.
Bay du Nord-funnet, som ligger om lag 500 kilometer nordøst for St. John's, Newfoundland og Labrador, Canada, ble offentliggjort i august. Boring av et sidesteg ble fullført denne uken, og bekrefter et funn med stort potensial. Det er identifisert ytterligere potensielle ressurser som krever videre avgrensning, skriver Statoil i en børsmelding.

Dette funnet er Statoils tredje i Flemish Pass-bassenget. Mizzen-funnet er anslått til å inneholde i alt 100-200 millioner fat utvinnbar olje. Harpoon-funnet, som ble kunngjort i juni, er fremdeles under evaluering og volumene kan ikke bekreftes ennå.

Flemish Pass-bassenget har dermed potensial til å bli et kjerneområde for Statoils produksjon etter 2020.

- Siden vi bare har boret noen få brønner i et stort lisensiert område, som totalt dekker om lag 8.500 kvadratkilometer, krever det mer arbeid. Dette innebærer innhenting av nye seismiske data, i tillegg til ytterligere lete- og avgrensningsboring, før partnerne i lisensen kan vurdere en optimal utbyggingsløsning i dette nye og relativt uutforskede bassenget, sier Tim Dodson, konserndirektør for Leting i Statoil.

Alle tre funnene ligger på om lag 1.100 meters vanndyp. Mizzen ble boret med den halvt nedsenkbare riggen Henry Goodrich (2009). Brønnene Bay du Nord og Harpoon ble boret med den halvt nedsenkbare riggen West Aquarius (2013).

Statoil er operatør for Mizzen, Harpoon og Bay du Nord med en eierandel på 65 prosent. Husky Energy har en eierandel på 35 prosent.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.171