23948sdkhjf

Fidel Castro besøker Institutt for energiteknikk på Kjeller

Fidel Castro -eldstesønnen til Cubas nå avgåtte president med samme navn - fikk en omvisning i solenergilaboratoriet og informasjon om forskningen knyttet til atomreaktoren.
Den 64-årige sønn av Cubas eks-president er utdannet atomfysiker og arbeider til daglig som forsyningsrådgiver for myndighetene på Cuba. Han er med andre ord ikke gått i sin fars politiske fotspor og besøket i går var utelukkende av akademisk interesse, skriver Romerikes Blad.

– Jeg er svært imponert over det jeg har sett og hørt. Dette en bedrift med svært høy faglig kompetanse som utøver en veldig viktig virksomhet blant annet innen fornybar energi. I tillegg jobber det veldig hyggelige mennesker her, sa Castro etter omvisningen til Romerikes Blad.

Norsk Utenrikspolitisk Institutt sto for Castros besøk på Kjeller.

– Det er derfor heller ikke kontroversielt på noe vis. Vi er glade for at han la turen hit til oss på sitt første norgesbesøk. Castro er en vitenskapsmann som er seriøst opptatt av det vi arbeider med, sa Institutt for energiteknikks informasjonssjef, Viktor Wikstrøm.

Ifølge informasjonssjefen har imidlertid ikke alle utenlandske statlige representanter hatt den samme agendaen bak dørene hos forskningssenteret.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078