23948sdkhjf

Stansefabrikken: - Mercedes Benz er kanskje neste bilprodusent på kundelisten

Ingeniør fra Stansefabrikken holder opplegg for Mercedes om stanseteknologi og kosteffektivisering. Direktøren betegner kontakten som en tidlig innsalgsfase.
Nylig besøkte Senioringeniør Willis Edward Perry fra Stansefabrikken (Stafa) Mercedes Benz sin utviklingsavdeling i Sindelfingen ved Stuttgart. På møtet holdt Willis Edward Perry et foredrag om kostnader og innovasjon på komponenter til bilindustrien basert på progressiv stanseteknologi og optimalisering av stansemaskiner og stanseverktøy.
Mercedes Benz stilte med 20 representanter fra avdelinger innenfor «Cost Engineering» og da fra både mekanikk- og elektronikksiden, samt 10 trainees fra Mercedes Benz i Romania.

Bakgrunnen for møtet var at Stansefabrikken sin Automotive enhet (Stansefabrikken Automotive) i juni 2013 deltok som utstiller på Global Automotive Components and Suppliers Expo i Stuttgart Tyskland. Messen er blant annet spisset mot områder som testing, motorteknologi og interiør med tilhørende komponenter i bilindustrien.
Representanter fra alle de store tyske bilprodusentene var tilstede som besøkende under messen, og Stansefabrikken ble etter messen invitert av Mercedes Benz for å presentere sine løsninger og tjenester.

Tidlig fase
Stansefabrikken Automotive er spesialisert på blant annet stansing og robotsveising, og leverer for eksempel styre- og bremsesystemdeler som ‘tier 2’-leverandør til blant andre BMW, Land Rover, Volvo, Ford, Renault og Nissan.

Og nå tyder noe på at Mercedes Benz blir neste store kunde hos Stansefabrikken. For selv om møtet med Mercedes Benz i første omgang utelukkende er i opplæringsøyemed, så betegner CMO for Stafa Industrier John Harald Megaard likevel møtet som en slags tidlig innsalgsfase, og en måte å bli bedre kjent med Mercedes-systemet på. Men han påpeker at det fortsatt er lang vei før et eventuelt innsalg av Stansefabrikkens produkter. Alt fra to år og lenger frem i tiden.

- Mercedes er ute etter å kosteffektivisere alle komponenter i en bil, og vi kan fortrinnsvis være en bidragsyter i en tidlig fase for produktutvikling og costengineering, sier John Harald Megaard.

Enheten til Mercedes Benz i Sindelfingen har mer enn 30.000 ansatte og er den største enkeltstående enheten til Mercedes Benz. Utviklingsavdelingen er «fødestedet» til de fleste av Mercedes sine modeller.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078