23948sdkhjf

Gassfunn i Iskrystall

Statoil finner gass i Iskrystall-prospektet i Barentshavet.
Statoil har sammen med partnerne Eni Norge og Petoro påvist en gasskolonne på omtrent 200 meter. Statoil anslår volumene i Iskrystall til mellom 6 og 25 millioner fat oljeekvivalenter.

Iskrystall var det andre av fire prospekter som skal bores i Johan Castberg-området i år med sikte på å påvise ytterligere volumer for Johan Castberg-utbyggingen. Første prospekt, Nunatak, resulterte i et lite gassfunn.

- Vårt hovedmål var å finne olje i Iskrystall, men det ble dessverre ikke oppnådd. Vi tror fremdeles at vi kan påvise mer oljeressurser i Johan Castberg-området og vil fortsette letearbeidet vårt med ytterligere to brønner i Skavl- og Kramsnø-prospektene, sier Gro G. Haatvedt, letedirektør for norsk sokkel i Statoil.

Et omfattende datainnhentingsprogram ble gjennomført i Iskrystall-brønnen, blant annet innhenting av kjerneprøver, wireline-logging og væskeprøvetaking. Dette gir verdifull geologisk informasjon om Johan Castberg-området.

I juni 2013 besluttet Statoil og partnerne i Johan Castberg-prosjektet i Barentshavet å utsette investeringsbeslutningen for prosjektet for å sikre ytterligere modning av ressursbasen og feltutviklingsplanene for prosjektet. I tillegg er det usikkerhet knyttet til de skattemessige rammebetingelsene for prosjektet.

De gjenværende letebrønnene må bli boret og det pågående arbeidet med feltutviklingsplanene må bli fullført før partnerne vil ta en investeringsbeslutning for prosjektet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.656