23948sdkhjf

Periskopsimulator for ubåt

Techni skal bygge Periskop-simulator for Kongsberg Defence Systems, Simulations.
Helt siden teknologibedriften Techni ble startet i 1997, har Kongsberg Defence Systems vært en viktig kunde for Techni. Nylig ble Techni tildelt en kontrakt for oppgradering og produksjon av mekanikk og elektronikk for periskop-simulatorer til de norske Ula-klasse undervannsbåter.

Kongsberg Defence Systems og Sjøforsvaret ønsker at Techni skal ta utgangspunkt i det periskopet som er i ubåten og lage en simulator som oppleves som det virkelige når det trenes.

All synlig mekanikk og elektronikk skal inngå i leveransen fra Techni, mens Kongsberg Defence Systems leverer software i prosjektet. Det meste av komponentene som inngår er høyt spesialiserte og Techni får bruke hele sin bredde av ekspertise innenfor mekanikk, elektronikk og design i utviklingsarbeidet med simulatoren.
Viktige for sjøforsvaret
Periskopene fyller vitale funksjoner i taktiske disposisjoner av ubåter og mannskapet trenes i stor grad i simulatorer på land før de kan mønstre på for alvor. Simulatorene benyttes jevnlig til drilling av prosedyrer og operasjoner.

Med Sjøforsvarets 6 ubåter, mannskap under trening og mannskap under opplæring er simulatorer i kontinuerlig bruk og det er krav om kort nedetid for vedlikehold og utskifting når noe må byttes. Dette ønskes kombinert med god tilgjengelighet og lave priser for reservedeler, noe som ytterligere bidrar til prosjektets kompleksitet.

For å oppnå best mulig verdi av treningen må simulatoren være så realistiske som mulig, slik at brukeren under opplæring ikke skiller simulatoren fra det virkelige periskopet, melder Techni.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079