23948sdkhjf

Storkontrakt til Pipelife

Pipelife Norge AS vinner nok en kontrakt for levering av store og lange trykkrør i materialet polyetylen. Til sammen 3900 meter rør i diameter 2,5 meter skal transporteres som slep fra Stathelle til Ras-Djinet i Algerie.
Pipelife Norge AS har signert en kontrakt med sørkoreanske Daewoo Engineering & Construction Co., Ltd. Kontraktens verdi er på 10,8 mill Euro.

Rørene og delene skal produseres ved fabrikken i Stathelle. Denne er unik i sitt slag med tanke på lange lengder opp til 600 meter og diameter opp til 2,5 meter. Transportert som sjø-slep har dette konseptet gitt selskapet suksess i store deler av Mellom- og Sør-Amerika, Europa, Nord- og Vest-Afrika samt deler av Asia.

Produksjonen av rørene starter nå i slutten av september, og vil vare i tre måneder. Leveringen med slep etter taubåt skjer i første kvartal 2014. Rørene skal installeres i sjøen for å tilføre kjølevann til et kraftverk i Ras-Djinet, Algerie.

Selskapet har levert flere slike prosjekter, det hittil siste til Ghana hvor 8800 meter rør i diameter 2,5 meter nylig er levert i Takoradi.

Disse prosjektene representerer en betydelig og voksende del av selskapets virksomhet, og gjør at Pipelife Norge AS er det største eksportselskapet i Pipelife-konsernet.

Fordelene dette rørkonseptet har ved installasjon i sjø er materialets og rørets robusthet og fleksibilitet. Plastmaterialet er korrosjonsresistent, og lange lengder er effektive ved installasjon. Økonomisk og miljømessig gir denne løsningen et bærekraftig bidrag til viktige infrastrukturprosjekt. I tillegg til energiverk utgjør avsaltingsanlegg, oppdrettsanlegg og utslippsledninger hovedmarkedene.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.361