23948sdkhjf

Storkontrakt til Pipelife

Pipelife Norge AS vinner nok en kontrakt for levering av store og lange trykkrør i materialet polyetylen. Til sammen 3900 meter rør i diameter 2,5 meter skal transporteres som slep fra Stathelle til Ras-Djinet i Algerie.
Pipelife Norge AS har signert en kontrakt med sørkoreanske Daewoo Engineering & Construction Co., Ltd. Kontraktens verdi er på 10,8 mill Euro.

Rørene og delene skal produseres ved fabrikken i Stathelle. Denne er unik i sitt slag med tanke på lange lengder opp til 600 meter og diameter opp til 2,5 meter. Transportert som sjø-slep har dette konseptet gitt selskapet suksess i store deler av Mellom- og Sør-Amerika, Europa, Nord- og Vest-Afrika samt deler av Asia.

Produksjonen av rørene starter nå i slutten av september, og vil vare i tre måneder. Leveringen med slep etter taubåt skjer i første kvartal 2014. Rørene skal installeres i sjøen for å tilføre kjølevann til et kraftverk i Ras-Djinet, Algerie.

Selskapet har levert flere slike prosjekter, det hittil siste til Ghana hvor 8800 meter rør i diameter 2,5 meter nylig er levert i Takoradi.

Disse prosjektene representerer en betydelig og voksende del av selskapets virksomhet, og gjør at Pipelife Norge AS er det største eksportselskapet i Pipelife-konsernet.

Fordelene dette rørkonseptet har ved installasjon i sjø er materialets og rørets robusthet og fleksibilitet. Plastmaterialet er korrosjonsresistent, og lange lengder er effektive ved installasjon. Økonomisk og miljømessig gir denne løsningen et bærekraftig bidrag til viktige infrastrukturprosjekt. I tillegg til energiverk utgjør avsaltingsanlegg, oppdrettsanlegg og utslippsledninger hovedmarkedene.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.567