23948sdkhjf

Reach Subsea samarbeider med Equinor

Reach Subsea AS har inngått en avtale med Equinor om å gjennomføre teknologikvalifiseringsprogram for Reach Remote USV-ene.

Reach Subseas USV-er, Reach Remote 1 og 2, har gått inn i det siste teststadiet.

Denne kontrakten bekrefter kvalifiseringspilotprogrammet som er nødvendig for å validere deres tiltenkte operasjoner, med økonomisk støtte fra Equinor, heter det i en pressemelding fra Reach Subsea.

Omfattende pilotprosjekter

Pilotprosjektet med Equinor inkluderer en rekke relevante undersøkelser, ROV-intervensjoner, IMR og overvåkingsrelatert arbeidsomfang som vil demonstrere den fulle kapasiteten til Reach Remote-spredningen.

Arbeidsomfanget er designet for å vise frem egenskapene til USV-ene og de elektriske arbeids-ROV-ene til ulike interessenter innen Equinor og utover. Dette innebærer å demonstrere undersøkelsesdatainnsamling og sikre sikker drift av utstyret, inkludert bruk av sjekklister og øvelser.

Hovedmålet med denne kampanjen er å validere fjernoperasjoner for ulike oppgaver som havbunnskartlegging, strukturinspeksjon (inkludert fotogrammetri), rørledningsinspeksjon, vaktskipsoppgaver, miljøovervåking og reservoarmodellering ved bruk av gravimetriske målinger. Reach Subsea opererer kontrollrom på forskjellige steder, inkludert både faste anlegg og mobile inneslutningsoppsett.

Milepæl for hele subsea-næringen

Denne kontrakten er en milepæl ikke bare for Reach Subsea, men for hele subsea-industrien. Det bekrefter interessen og forpliktelsen til store industriaktører for å utnytte innovativ teknologi som kreves for å levere på klimaambisjonene som er angitt i Parisavtalen.

-Vi er forpliktet til å være en del av den nødvendige overgangen, og våre Reach Remote USV-er representerer et betydelig skritt i subsea-markedet, med CO₂-utslipp anslått å bli redusert med 90 prosent sammenlignet med konvensjonelle fartøyer. Denne kontrakten med Equinor støtter valideringsprosessen som er nødvendig for å sikre at USV-ene kan brukes i operasjoner senere i år. Dette er bare det første steget, og jeg forventer å se en rask økning i bruken av fjernteknologi i årene som kommer, sier Jostein Alendal, administrerende direktør i Reach Subsea i en kommentar.

Fullskala operasjon

Pilotprogrammet med Equinor planlegges gjennomført rett etter levering av fartøyene estimert høsten 2024. Arbeidsomfanget er en del av en fullskala operasjon og vil bli utført offshore i Nordsjøen og Norskehavet på produksjonsfelt som f.eks. Troll, Gullfaks, Snorre og Åsgard.

Kilde: Pressemelding fra Reach Subsea

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062