23948sdkhjf

Leserinnlegg: - Pride er en styrke for Alcoa

For Alcoa er det viktig å fortelle at hvem du er glad i ikke har noe med hvor god du er til å lage aluminium.

Leserinnlegg: Av Jesús Maroño, verksdirektør Alcoa Mosjøen og Tor Arne Berg, verksdirektør Alcoa Lista

Vi tror derimot at vår bedrift og vårt nærmiljø blir sunnere av å ha plass til alle mennesker. Ved våre verk på Lista og i Mosjøen markerer vi Pride. 

"Vi vet at mangfoldet er en styrke"

Vi vet at mangfold er en styrke og at vår bedrift lykkes når vi verdsetter inkludering og respekt.

Vi vet at enkelte opplever utfordringer med egen legning i et samfunn som de frykter ikke vil akseptere dem. Derfor er det viktig for Alcoa at vi hver eneste dag, men litt ekstra i juni, kan si at du er god nok akkurat som du er.

Det som er viktig er at alle kan komme på jobb og føle seg velkommen som en likeverdig del av det fellesskapet som Alcoa er. Når morgendagens løsninger skal klekkes ut så trenger vi folk som ser verden annerledes og opplever ting ulikt. Vår filosofi er at din seksuelle orientering eller kjønnsidentitet ikke avgjør hvor god du er til å lage aluminium. Bare ved å åpne opp for alle variasjonene som våre kollegaer kommer i, klarer Alcoa å gjenoppfinne aluminiumsindustrien for en bærekraftig fremtid.

Alcoa EAGLE

Hvis man ønsker å leve åpent med legningen sin så skal man ikke bli diskriminert eller mobbet for det. Derfor har Alcoa EAGLE (Alcoa for LGBT+ Equality), en av flere inkluderingsgrupper som passer litt ekstra på at vi er en organisasjon som er stor nok til å romme alle. Vi har også heist Prideflagg, malt både blokker og fotgjengerfelt i regnbuens farger, støtter både Lister Pride og Mosjøen Pride som sponsor og oppfordret alle til å delta i Pride.

Samfunn som de vi ser rundt våre to verk i Norge er relativt små og sårbare for at noen ikke føler seg velkommen. 

"Det er plass til deg"

Hvis våre nærområder skal være et sted å vokse, være en plass å bli i, eller noe å flytte hjem til. Så må vi som lokalsamfunn også si tydelig ifra at det er plass til deg. Alcoa ønsker å hjelpe med å viske vekk fordommer. Derfor er Alcoa Norge, både i sør og i nord, en stolt støttespiller av Pride.

Dette leserinnlegget sto først på trykk i Helgelendingen. Metalsupply har fått tillatelse av Alcoa til også å publisere det.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064