23948sdkhjf

Åpnet ny missilfabrikk på Kongsberg

Der skal selskapet produsere Naval Strike Missiles og Joint Strike Missiles.

Den nye missilfabrikken ble offisielt åpnet av næringsminister Cecilie Myrseth, sammen med statssekretær i Forsvarsdepartementet, Anne Marie Aanerud og representanter fra brukerlandene av NSM og JSM.

Åpningen av den nye fabrikken gir en betydelig økning i KDAs missilproduksjonskapasitet.

Økt interesse for missiler

– Interessen for NSM og JSM har økt betydelig gjennom det siste tiåret frem til dagens status som det ledende femte generasjons sjømålsmissilet blant 13 land, inkludert Norge, NATO-land og andre allierte, sier administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace, Eirik Lie.

– Byggingen av en ny produksjonsfabrikk er et svar på den økte etterspørselen på sjømålsmissiler fra vår kundebase over de siste fem årene. Denne fabrikken innebærer en betydelig økning av den årlige produksjonsraten for NSM og JSM, tilføyer Lie.

Byggeprosessen for den nye fabrikken startet I 2021, på bakgrunn av en økende ordreinngang for KDAs sjømålsmissiler. Tidligere i år mottok selskapet finansiering fra den norske regjeringen og EUs ASAP-program for å ytterligere utvide produksjonskapasiteten.

Både nye og gamle kunder

– Vår nye missilproduksjonsfabrikk imøtekommer den sterke og langsiktige etterspørselen etter vår unike teknologi og det kritiske behovet for å styrke kollektive forsvarsevner. Da vi besluttet å investere i en ny missilfabrikk, så vi allerede betydelig etterspørsel fra nåværende og nye kunder. Den nåværende geopolitiske situasjonen har ytterligere økt behovet for våre forsvarsevner og teknologi – både i Norge og internasjonalt. Som et ledende teknologiselskap er vi unikt posisjonert med vår JSM- og NSM-portefølje til å imøtekomme sikkerhets- og forsvarsutfordringer og gi våre kunder den teknologien de trenger, sa Geir Håøy, konsernsjef i KONGSBERG.

Den nye missilfabrikken er lokalisert på Arsenalet industripark i Kongsberg, selskapets produksjons- og monteringsanlegg, som utvides til 90 000 kvm for å huse 1200 dyktige ansatte.

NSM og JSM

Naval Strike Missile (NSM) er et sjømålsmissil med overlegen operasjonell ytelse og høy overlevelsesevne mot alle fiendtlige forsvarssystemer. Missilet ble utviklet av KONGSBERG og først utplassert i 2012 av den norske marinen.

NSM er hovedvåpenet for den norske marinens fregatter og kystkorvetter, og har blitt valgt av den amerikanske marinen, det amerikanske marinekorpset, Polen, Romania, Canada, Tyskland, Australia, Malaysia, Spania, Storbritannia, Nederland og Latvia. JSM har blitt valgt av Norge, Japan og det amerikanske luftforsvaret.

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078