23948sdkhjf

Aker BP tildelt lisens for CO2-lagring i Nordsjøen

Aker BP har blitt tildelt en ny CO2-lagringslisens i den norske Nordsjøen, i partnerskap med PGNiG Upstream Norway AS.

Lagringslisensen har fått navnet Atlas og ligger rett øst for Yggdrasil-området i Nordsjøen, hvor den Aker BP-opererte Yggdrasil-utbyggingen nå pågår. 

Aker BP har blitt tilbudt operatørskap og en eierandel på 80 prosent. PGNiG Upstream Norway AS, som også er partner i Yggdrasil, har blitt tilbudt en eierandel på 20 prosent. 

Omfattende arbeidsprogram

Lisensen kommer med et arbeidsprogram som omfatter reprosessering av 3D-seismiske data, gjennomføring av geologiske studier, og en beslutning om boring eller bortfall etter to år.

Aker BP vurderer mulighetene for CO2-lagring på norsk sokkel som en potensiell ny forretningsmulighet og et potensielt virkemiddel for avkarbonisering for selskapet på lengre sikt. Aker BP ble i mars 2023 tildelt sin første CO2-lagringslisens, Poseidon (Aker BP 50 prosent, operatør), med OMV (Norge) AS som partner. 

Har inngående ekspertise

Tildelingen av den nye lisensen innebærer en ytterligere mulighet til å vurdere og modne fram lagringsmuligheter for CO2 og bidra til utviklingen av karbonfangst og lagring i Nordvest-Europa. Aker BP har inngående ekspertise innen reservoarforvaltning, boring av brønner og offshore logistikk på norsk sokkel.

Kilde: Pressemelding fra Aker BP

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078