23948sdkhjf

Vår Energi forlenger gass-avtale med VNG med ytterligere 12 år

Vår Energi forlenger avtale om gassleveranser på opp til fem milliarder kubikkmeter (bcm) naturgass til VNG Handel & Vertrieb GmbH med en 12-års periode.

Avtalen bygger videre på et langvarig samarbeid mellom Vår Energi og VNG som daterer tilbake til 1990-tallet.

- Avtalen med VNG bekrefter at våre kunder i Europa har behov for å sikre seg langsiktig leveranse av energi. Vår Energi er forpliktet til å være en pålitelig og sikker produsent av naturgass som sikrer energi til husholdninger, lokalsamfunn og industri i lang tid framover, uttaler konsernsjef Nick Walker i Vår Energi.

Nøkkelleverandør i 30 år

Vår Energi har vært en nøkkelleverandør av naturgass de siste 30 årene og er nå glade for å styrke samarbeidet med langsiktige gass-kjøpere.

Avtalen viser tilliten Europa har til Norge som energileverandør. Som Norges nest største eksportør av naturgass vil Vår Energi fortsette å lete etter petroleumsressurser på norsk kontinentalsokkel. Tilgang til nye leteareal og langsiktige, stabile rammevilkår og politisk støtte blir avgjørende for vår evne til å levere på våre forpliktelser til våre kunder i Europa, og for verdiskapingen hjemme i Norge.

Fornøyd med forlengelsen

- Vi er fornøyd med forlengelsen av den langsiktige avtalen om økte volumer fra Vår Energi. Avtalen bygger opp under det langsiktige og gode samarbeidet vi har med Vår Energi og deres forgjengere siden 1990-tallet. Norge har vært en pålitelig leverandør av naturgass med et lavt karbonavtrykk til VNG i mange år, og avtalen støtter vår forpliktelse om å sikre bærekraftig energi-leveranser til Europa. Vi er takknemlige for det gode forholdet vi har med Vår Energi, og ser fram til å fortsette samarbeidet, sier konsernsjef i VNG AG, Ulf Heitmüller.

I avtalen heter det at Vår Energi skal levere opp til fem milliarder gass i løpet av perioden 2024-2036. Gassen går fra Norge til terminalene i Emden og Dornum i Tyskland, og leveres til markedspris.

Kilde: Pressemelding fra Vår Energi

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11