23948sdkhjf

DeepOcean med kontrakt i Senegal

Norske DeepOcean tildeles rammeavtaler av Woodside Energy (Senegal) B.V. for å tilby undervannsinspeksjon, vedlikehold og reparasjonstjenester (IMR) for Sangomar-feltet som ligger utenfor Senega i Vest-Afrika.

Sangomar dypvannsoljefelt ligger 100 kilometer sør for Dakar, Senegal, og startet produksjonen i juni 2024.

Arbeidsomfanget inkluderer prosjektledelse, prosjektering og utførelse av undervannstjenester som inspeksjon, undersøkelse, intervensjon og vedlikehold, samt tilleggstjenester som undervannsinspeksjon av FPSO (UWILD) og frittstående ROV-operasjoner.

DeepOceans lokale partner, Teranga Oil and Gas Services SARL vil spille en viktig rolle i å levere omfanget av arbeidet.

Datterselskap

Rammeavtalene er tildelt DeepOceans datterselskap, Searov Offshore SAS, som vil jobbe sammen med DeepOceans kontor i Séte, Frankrike, og Teranga Oil and Gas for å planlegge og utføre tjenestene.

-Vi har lang erfaring fra lignende IMR-operasjoner utenfor Vest-Afrika, men dette er vårt første prosjekt utenfor Senegal og med Woodside. Vi ser frem til å være Woodsides subsea IMR-leverandør her i løpet av de kommende årene og til å demonstrere vår kompetanse og omfattende pool av spesialiserte subsea-verktøy og undervannsressurser, sier Øyvind Mikaelsen, administrerende direktør i DeepOcean.

Stor og imponerende feltutbygging

Sangomar-feltet har en permanent fortøyd FPSO (flytende produksjonslagrings- og lossefartøy), sammen med 24 undervannsbrønner og tilhørende undervannssystemer. Undervannssystemet består av brønnhoder og undersjøiske trær, in-line-tees, manifolder, flowlines og stigerør, flowline-endeterminaler og subsea umbilicals.

-Sangomar er en stor og imponerende feltutbygging, med omfattende undervannsinfrastruktur. Vårt mål er alltid å inspisere og vedlikeholde det så effektivt som mulig, og dermed holde kostnader og driftsforstyrrelser på et minimum for Woodside, legger Øyvind Mikaelsen til.

I dag har DeepOcean driftssteder i Kongo-Brazzaville, Ekvatorial-Guinea, Gabon og Ghana i Vest-Afrika.

Kilde: Pressemelding fra DeepOcean

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078