23948sdkhjf

SSAB og Firth Steels sammen om fossilfritt stål

SSAB og Firth Steels har inngått et langsiktig partnerskap for levering av stål laget med praktisk talt null fossile karbonutslipp.

Partnerskapet vil hjelpe Firth Steels å nå målet om å forbedre bærekraften ytterligere og redusere CO2-avtrykket til produktene deres.

Firth Steels er en av Storbritannias ledende produsenter av stålprofilprodukter for vegg- og taksystemer.

Utvider samarbeidet

Selskapene har et langvarig samarbeid og utvider nå partnerskapet til å omfatte SSABs fossilfrie produkter.

Avtalen inkluderer umiddelbare leveranser av SSAB Zero, verdens første kommersielle stål laget med praktisk talt null fossile karbonutslipp. SSAB Zero er laget av resirkulert stål og produsert med fossilfri elektrisitet og biogass.

Stålet vil bli brukt som en nøkkelkomponent i Firth Steels’ splitter nye produktserie Protex Voyage, en byggeløsning med lavt karboninnhold.

-Vi er helt henrykte over å ha blitt valgt ut av SSAB til å legge ut på denne store reisen for å redusere karbonutslipp i alle aspekter av stålprosessen vår. Som en britisk-basert rulleformer av stålprofiler, representerer Scope 3-utslipp den største delen av vårt karbonfotavtrykk. Ved å inngå strategiske partnerskap med verdens ledende fabrikker, kan vi redusere disse utslippene betydelig og skape en bærekraftig fremtid for planeten vår fra begynnelsen, ikke kompensere, sier James Firth, administrerende direktør i Firth Steels Limited.

Hjelpe kundene med å kutte utslipp

-Vi er glade for å legge til fossilfritt stål i samarbeidet vårt med Firth Steels, som allerede bruker vårt biobaserte GreenCoat fargebelagte stål i sine produkter. Ved å kutte våre egne karbonutslipp kan vi hjelpe kundene våre med å redusere sine indirekte utslipp fra materialene de bruker – det er en vinn-vinn, sier Dave Williams, administrerende direktør, SSAB Swedish Steel Ltd.

Tradisjonell stålproduksjon representerer en betydelig kilde til globale CO2-utslipp, med både ny og resirkulert stålproduksjon som bidrar til utslippene. Ved å endre måten stål produseres på, ønsker SSAB å kutte utslipp og skape en fossilfri verdikjede med kunder og samarbeidspartnere uavhengig av om råstoffet er skrap eller jernmalm.

Flere bærekraftige initiativ

I tillegg til å kutte indirekte Scope 3-utslipp, har Firth Steels flere bærekraftige initiativ, under deres «For Good»-kampanje for å redusere utslipp fra egen virksomhet, inkludert energibruk (Scope 1 og 2). Selskapet har et batterilagringsanlegg på stedet og solcellepaneler som gir nettfri lagring og produksjon utenfor nettet om nødvendig. Den er sertifisert av Planet Mark, en uavhengig bærekraftssertifisering som måler karbon og sosiale data.

Kilde: Pressemelding fra SSAB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064