23948sdkhjf

Kongsberg Gruppen: Enorm interesse for F-35

Konsernsjefen i Kongsberg Gruppen forventer at produksjonen av norske deler til F-35 kampflyene øker kraftig de nærmeste årene.
Kongsberg-gruppen produserer i dag deler og missiler til rundt 40 F-35 fly i året, men i årene som kommer vil denne produksjonen øke kraftig, skriver E24.no

Dette kom frem under forsvarsminister Anne-Grete Strøm- Erichsens møte og omvisning på fabrikken til Kongsberg Defense Group denne uken. Forsvarsministeren fikk bl.a. en oppdatering på fremgangen i prosjekter knyttet til F-35-jagerflyet Joint Strike Fighter.

Konsernsjef Walter Qvam i Kongsberg Gruppen sier til E24 at man merker en enorm interesse fra de landene som er med i partnerprogrammet til F-35, og hvis flere land kaster seg på vil ikke minst vedlikeholds- og videreutviklingsarbeid kunne gi penger i kassen og jobb i årevis.

Ifølge kongsbergsjefen var Norges valg av F-35 over de andre flykonkurrentene svært viktig for Kongberg Gruppen, ettersom JSM-missilet er laget for å være helt eller delvis usynlig på radar, på samme måte som F35-flyet.

- De som jobber her har fått til produkter som scorer høyest hos kundene, sier Konsernsjef Walter Qvam.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063