23948sdkhjf

Ritek skal bygge stridsvogner – må øke bemanningen med 50 %

Den mekaniske verkstedsbedriften Ritek får nok å gjøre i årene som kommer. 

Her skal nemlig stridsvogner settes sammen.

Levanger-bedriften Ritek er et mekanisk verksted for service og vedlikehold av tyngre kjøretøy og materiell, og er ikke ukjent med å jobbe med forsvaret.

37 stridsvogner

Når Norge skal bestille 54 stridsvogner fra tyske Krauss-Maffei Wegmann,skal 37 av dem settes samme hos Ritek.

Det betyr at bedriften som har nærmere 60 ansatte, må doble antall ansatte med 50 prosent. Det sier daglig leder Jan Marius Reppe til NRK.

Avtalen om bestillingen av stridsvognene fra Tyskland ble signert tirsdag. Samtidig ble det klart at Ritek skal skru sammen Leopard-vognene.

Nordisk knutepunkt

Men ikke nok med dette. Ifølge forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) skal Levanger-bedriften også bli et nordisk knutepunkt for vedlikehold, reparasjon og oppgradering av den nordiske Leopard-flåten.

Kontrakten innebærer i tillegg til flere ansatte en oppgradering av lokalene i Levanger, og det skal etableres et testbasseng, fordi stridsvognene skal nemlig være 100 prosent vanntette.

- Produksjonslinjen skal etter planen opprettholdes etter at de norske vognene er produsert, slik at Ritek kan fortsette å produsere vogner som skal eksporteres til andre land, sier Gram til NRK.

Etablert i 2003

Ritek ble stiftet i 2003 av tidligere ansatte ved Forsvarets tekniske verksted, og har oppdrag både for Forsvaret og sivile kunder.

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063