23948sdkhjf

Nye Rapp Bomek satser på ny fabrikk og flere ansatte

Først pandemi og deretter en krig i Europa med tilhørende dyre stålpriser førte til tøffe tider for Rapp Bomek. Men nå satser produsenten av sikkerhetsdører igjen.

Rapp Bomek har i en årrekke produsert og levert sikkerhetsdører til forsvaret og olje- og gassindustrien.

 I forbindelse med koronapandemien gikk selskapet konkurs, men et nytt selskap med samme navn ble etablert.

Piler peker oppover

Nå – to år senere – peker pilene oppover igjen, og det skyldes ikke minst en nyvinning innen det Rapp Bomek er aller mest spesialisert på – nemlig sikkerhetsdører.

De siste årene har de satset 20 millioner kroner på utvikling og sertifisering, skriver Avisa Nordland (AN). Rapp Bomek utvikler nå det de selv mener er verdens smarteste dør. Med støtte fra Innovasjon Norge og i samarbeid med Equinor.

Målet er en IoT-sensor som sørger for at døren selv skal varsle om de trenger vedlikehold eller tilsyn.

Sensoren måler døras bevegelse, og vil dermed raskt avsløre ting som ikke er normalt. Døra skal være eksplosjonssikker. Aasta Hansteen-plattformen skal være et pilotprosjekt for sensoren i løpet av høsten.

IoT er et system der enheter og komponentene i dem kobles til internett for å gjøre enhetene smartere og nyttigere, skriver AN videre.

Ny fabrikk

All produksjon ved Rapp Bomeks anlegg på Burøya utenfor Bodø. Her skal det blant annet bygges en ny fabrikk og kontorlokaler på 3500 kvadratmeter, og går alt etter planen vil den stå ferdig allerede høsten 2025.

Til dette investeres det 60 millioner kroner. I tillegg skal Rapp Bomek investere 30 millioner kroner i nytt produksjonsutstyr, noe som også omfatter roboter inklusiv en ny sveiserobot. Denne er allerede tatt i bruk, skriver AN.

Flere ansatte

De gode tidene for Rapp Bomek gjør at de skal ansette flere, og i løpet av et par år vil de være 100 ansatte – mot dagens 83 ansatte.

– Som mange andre jakter også vi fagfolk, men jeg tror at det å jobbe med roboter og kunstig intelligens vil gjøre oss mer attraktive som arbeidsgivere, sier direktør Kurt Kristoffersen.

Kilde: Avisa Nordland

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.161