23948sdkhjf

Bulkskip i kraftig kollisjon med ferje

Ferja MF «Vardehorn» lå til kai da bulkskipet «Trine» kjørte inn i ferja.

Kollisjonen skjedde natt til mandag.

MF «Vardehorn» lå til kai i Nesna, og besetningen om bord lå og sov da de våknet brått av et kraftig smell og ferja vibrerte.

Store skader

Bilder viser at bulkskipet fikk store skader på den ene siden av baugen.

Bulkskipet «Trine» på mellom 1500 og 2000 bruttotonn kjørte nemlig rett inn i ferja, som skulle settes inn på ferjesambandet Nesna-Levang i Nordland.

Men det kan bli utsatt, fordi ferja må repareres etter sammenstøtet. Og det kan ifølge Torghatten Nord ta alt fra flere uker til mer enn måned. Ferja har plass til 120 personbiler, skriver NRK.

«Da mannskapet våknet forsto de ikke hva som hadde skjedd. Da kapteinen kom seg opp på brua, så han at ferga var festet med bare én tamp og driftet sidelengs. De fikk umiddelbart droppet ankeret som hindret dem fra å reke. Da kunne skadene blitt enda større», skriver NRK videre.

Krise for lokalsamfunnet

Ferja ble slept bort til Westcon Yard etter hendelsen.

– Det er krise for oss, sier ordfører Hanne Davidsen (Ap) i Nesna.

MF «Vardehorn» var i ferd med å bli satt inn som ekstraferje i forbindelse med sommersesongen og økt turisttrafikk. Torghatten Nord setter inn MS «Lovund Express» inntil videre.

Ordfører Davisen opplyser at hun har fått mange telefoner, deriblant også fra næringslivet som frykter permitteringer dersom ferje-forbindelsen ikke kommer raskt opp og går igjen.

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094