23948sdkhjf

Økt industriomsetning: Metallindustrien bidro mest

Metallvareindustrien bidro mest til økningen i industriomsetningen i perioden februar til april i år med en oppgang på 18,1 prosent.

Det skriver Statistisk sentralbyrå (SSB).

Industriomsetningen økte med 0,7 prosent fra mars til april 2024, ifølge sesongjusterte tall. For tremånedersperioden februar-april 2024 økte industriomsetningen med 1,3 prosent sammenlignet med foregående tremånedersperiode.

Hjemmemarkedet økte mest

Det var økt omsetning innenfor hjemmemarkedet som stod bak denne økningen.

Sesongjusterte tall viser at total industriomsetning økte med 1,3 prosent i perioden februar - april 2024 sammenlignet med foregående tremånedersperiode.

Metallvareindustrien bidro mest til økningen i industriomsetningen med en oppgang på 18,1 prosent. Næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri bidro mest til å dempe økningen med en nedgang på 6,8 prosent i perioden.

Industriomsetningen økte i april

Industriomsetningen økte med 0,7 prosent fra mars til april 2024, ifølge sesongjusterte tall. Det var hjemmemarkedet som stod for oppgangen.

Dataindustri og elektrisk utstyrsindustri bidro mest til økningen i industriomsetningen med en oppgang på hele 17,6 prosent. Næringsmiddelindustrien bidro mest til å dempe økningen i industriomsetningen med en nedgang på 2,4 prosent.

Nedgang i industriomsetningen i eurosonen i mars 

Industriomsetningen i Eurosonen hadde en nedgang på 0,4 prosent fra februar til mars 2024, viser sesongjusterte tall. I samme periode gikk omsetningen opp med 0,2 prosent i Norge. Ellers i Norden gikk industriomsetningen ned i Danmark med 1,1 prosent, mens den i Sverige økte med 2,1 prosent i denne perioden, ifølge EUs statistikkontor Eurostat.

Kilde: Statistisk sentralbyrå (SSB)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093