23948sdkhjf

Aker Solutions sikrer langsiktig brownfield- og modifikasjonsrammeavtale med Azule Energy

Aker Solutions har sikret seg en betydelig] langsiktig rammeavtale med Azule Energy for å levere ingeniør-, anskaffelses- og konstruksjonstjenester (EPC) for brownfield-prosjekter og modifikasjoner for to FPSOer i Angola.

Dette er en videreføring av gjeldende rammeavtale Aker Solutions har med operatøren Azule Energy.

Operatøren er Angolas største uavhengige aksjeprodusent av olje og gass og er et integrert joint venture eid av Eni og bp.

Kontrakten er verd mellom 0,5 og 1,5 milliarder kroner

Dert skriver Aker Solutions i en pressemelding.

Aker Solutions definerer en betydelig kontrakt som mellom 0,5 og 1,5 milliarder kroner.

Arbeidsomfanget er fokusert på to FPSO-enheter (flytende produksjon, lagring og lossing), nemlig Greater Plutonio og PSVM. Arbeidet omfatter ingeniør-, anskaffelses- og konstruksjonstjenester (EPC) av vedlikeholds- og modifikasjonsomfanget for brownfield.

Tre-årig kontrakt

Kontrakten er en rammeavtale som omfatter vedlikeholds- og modifikasjonsaktiviteter med en varighet på tre år pluss to ettårs opsjoner.

Kontrakten vil bli utført og levert av Aker Solutions’ team med base i Luanda, Angola og Aberdeen, Storbritannia. Prosjektledelsen vil ha base i Angola for å være nær driften og fortsette å utvikle seg lokalt.

-Vi bygger videre på vår robuste merittliste i Angola, som går tilbake til 1998. Aker Solutions er en ledende tjenesteoperatør og har en klar ambisjon om å vokse internasjonalt. Denne nye kontrakten styrker vår globale livssyklusvirksomhet og er et sentralt prosjekt for våre kontorer i Aberdeen og Luanda, sier Paal Eikeseth, konserndirektør og leder for Life Cycle, Aker Solutions.

Øker i Angola

Gjennom inneværende kontraktsperiode har det vært en betydelig vekst når det gjelder gjennomføring i landet og utvikling av Aker Solutions' lokale arbeidsstyrke. For tiden utføres over 40 prosent av det totale omfanget i Angola, og det er satt et betydelig økt mål for den nye kontraktsperioden.

-Vi rekrutterer aktivt for å styrke styrken og kompetansen til vårt eksisterende prosjektteam. Fremover vil vår lokale forretningsutvikling fokusere på å forbedre og styrke relasjonene til lokale underleverandører, samt ansette og lære opp lokalt personell. Vi er glade for å ha mottatt fornyet tillit fra Azule Energy og vil fortsette å sikre levering av pålitelige og trygge utførelser for å ivareta integriteten til FPSOene, sier Eikeseth.

Azule Energy-kontrakten vil bli booket som en del av Aker Solutions ordreinngang i andre kvartal i Life Cycle-segmentet.

Kilde: Pressemelding fra Aker Solutions

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063