23948sdkhjf

Norge er 11. best i verden på konkurranseevne

Evnen til å ta i bruk ny teknologi gjør Norge til verdens 11. beste land i forhold til konkurranseevne i følge World Economic Forums årlige undersøkelse.
Blant landene i Vest-Europa er Norge det land som har klatret mest på listen. Dette skyldes især norske bedrifters evne til å ta i bruk ny teknologi, skriver Dagens Næringsliv.

– Norge er veldig utsatt med høyt kostnadsnivå, men kompenserer for det med å være langt fremme på teknologi, sier Torger Reve, professor ved Handelshøyskolen BI, som har vært med på utformingen av rapporten over de i alt 148 land.

Et godt eksempel på en norsk bedrift som satser på roboter og laserteknologi for å effektivisere er Kleven-verftene på Sunnmøre. Dette har betydd at deler av stålbyggingen, som tidligere ble gjort i Polen, flyttes hjem.

– Den nye teknologien gir veldig god produksjonsgevinst. Teknologien gir oss fortrinn i den internasjonale konkurransen. Det gir bedre kontantstrøm, lavere kapitalbinding og kortere byggetid, sier Ståle Rasmussen, administrerende direktør i Kleven-gruppen, til Dagens Næringsliv.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079