23948sdkhjf

Metalltek satser på havbruk

Havbruksindustrien er blitt en suksessfaktor for metallbedriften Metalltek på Herøy.

Bedriften startet opp så sent som i 2019, og har nå flere oppdrag for havbruksnæringen.

Metalltek har i dag åtte ansatte, og daglig leder Torkil Wang drev i flere år for seg selv med sveising og annet verkstedsarbeid, skriver avisa Herøyfjerdingen.

Satser på unge ansatte

I dag er hovedfokuset på sveis, fabrikasjon og design av forskjellilge produkter, og har et uttalt ønske om å få med seg unge folk. Blant annet er det en fra Ukraina som nå jobber ved bedriften.

Rekruttering står derfor sentralt for Metalltek, som har inngått et samarbeid med «Teknologi- og Design»-linjen ved Herøy skole.

Wang antyder overfor lokalavisa at svært mange av oppdragene er rettet mot havbruksindustrien.

- Fordelen med denne bedriften er at de kan ta på seg hele prosessen med å utvikle en idé til et ferdig produkt, sier daglig leder Torkil Wang.

Samarbeider med Testpartner

Han forteller at ett av de siste oppdragene de har hatt, er de har laget et løfteåk for Seløy Undervannsservice, og at dette produktet nå testes ut hos Testpartner i Sandnessjøen. Testpartner er for øvrig en nær samarbeidspartner for Metalltek.

- Det ferdige produktet kan vi også sertifisere på grunn av at vi har godkjente sveiseprosedyrer, både for stål og aluminium. Det er viktig at vi kan dokumentere skikkelig alt vi lager, sier Wang videre.

Metalltek har investert mye i nytt utstyr den siste tiden, men ifølte Wang er det behov for å investere mer fordi nye behov dukker opp.

Vil utvide

Bedrifften vurderer nå å satse på å få på plass mer lagerplass og gode løsninger for håndtering av plater og tunge profiler.

 - Det er et håp om å få bygd et lager på sørsiden for plater og profiler, slik at de kan løftes med en vakumløfter og kjøres inn med traverskrane. Ei syrefast plate veier 111 kilo og to mann sliter da med å løfte den, avslutter Wang.

Metalltek

Kilde: Herøyfjerdingen.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078