23948sdkhjf

Norsk Industri: Vil ha lovforbud mot kontantkjøp av returmetall

Norsk Industri ønsker å gå samme vei som i svenskene. I Sverige har gjenvinningsbransjen siden 2008 tatt til orde for et forbud mot kontantkjøp av returmetaller. Nå vil den svenske regjeringen utrede et forbud.
Både Norsk Industri og Norsk Returmetallforening har ambisjoner om en kontantfri returmetallbransje, og oppfordrer alle gjenvinningsbedrifter til å avvikle kontaktkjøp. Flere og flere gjenvinningsbedrifter avvikler nå også kontantkjøp av returmetaller.

I Sverige har Ätervinningsindustrierna tatt til orde for å avvikle kontantkjøp helt siden 2008. Nå har prosessen med å avvikle kontantkjøp i Sverige kommet et hakk lenger ved at den svenske regjeringen vil utrede et forbud.

Vil se på mulighetene for forbud også i Norge
- Norsk Industri mener vi bør starte med å se på mulighetene for å innføre et lovforbud mot kontaktkjøp i returmetallbransjen også i Norge. Vi ber nå om at også norske myndigheter utreder et forbud mot kontantkjøp. Hensikten med et forbud mot kontaktkjøp av returmetaller er blant annet å muliggjøre større sporbarhet i transaksjonene som gjøres, forbedre arbeidsmiljøet for de ansatte i bedriftene, og å gjøre det enklere å unngå useriøse kunder, skriver Norsk Industri på sitt nettsted.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109