23948sdkhjf

Ocean Installer får stor Statoil-kontrakt

Ocean Installer får en SURF (Subsea structures, Umbilicals, Risers, Flowlines)-kontrakt for modifikasjonsarbeid på undervannsinstallasjoner på flere Statoil-opererte felt på norsk sokkel. Kontrakten er på rundt 335 millioner kroner og med mulighet for opsjoner på ytterligere 578 millioner kroner.
- Vi er svært fornøyde med å kunne annonsere vår andre kontrakt med Statoil innenfor seks måneder. Arbeidet vi skal gjøre er teknisk krevende, og tildelingen viser at markedet har tro på våre kompetanser samt prosjektgjennomføringsevne og vår evne til å utføre utfordrende jobber på en sikker måte, sier administrerende direktør Steinar Riise i Ocean Installer.

Kontrakten omfatter marine operasjoner for utskifting/installasjon av fleksible stigerør, rørledninger, strukturer og kontrollkabler, inkludert sammenkoblingsarbeid. Arbeidet vil finne sted på Statoil-opererte installasjoner offshore på norsk sokkel.

Prosjektledelsen og ingeniørarbeidet skal gjennomføres fra Ocean Installers hovedkontor i Stavanger, med umiddelbar oppstart, og vil bidra til den videre utviklingen av Ocean Installers Stavanger-organisasjon.

Offshore-arbeidet vil bli utført i løpet av sommersesongene i 2014, 2015 og 2016, og potensielt også i 2017. I hovedsak vil det svært moderne konstruksjonsfartøyet Normand Vision bli benyttet i arbeidet, mens mindre konstruksjonsskip kan bli satt inn ved behov.

- Normand Vision blir levert I juni 2014, og vi er veldig fornøyde med at vi allerede nå har fått henne på en stor og prestisjefull kontrakt.. Normand Vision er nettopp designet for komplekse og utfordrende jobber I Nordsjøen, og kontrakten er således en bekreftelse på at markedet ser behovet for et skip av denne typen, fortsetter Riise.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.347