23948sdkhjf

Kongsberg Gruppen med milliardkontrakt

Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) har signert en med United States Air Force (USAF) for levering av Joint Strike Missiles (JSM) til deres F-35A-fly.

Kontrakten har en verdi på 141 millioner dollar, noe som tilsvarer 1,4 milliarder kroner, og leveranser vil starte i 2026.

-Vi er veldig glade for at US Air Force - som verdens største operatør av F-35A Lightning II - har bestemt seg for å anskaffe JSM. JSM kombinert med det ekstremt avanserte F-35-flyet skaper en formidabel angrepsevne og validerer JSM som intern angrepsevne for F-35A, sier adm. dir. Eirik Lie i KDA.

-Utvalget av JSM fra både USAF og Royal Norwegian Air Force støtter også fullt ut NATOs visjon for utveksling av utstyr mellom allierte nasjoner, legger han til.

Om Joint Strike Missile (JSM)

Joint Strike Missile (JSM) er et luftavfyrt angrepsmissil og er designet for å passe inn i den interne våpenbrønnen og for å utføre komplekse oppdrag, som Anti-surface Warfare (ASuW) og landangrep. De primære målene er typisk høyt forsvarte og verdifulle eiendeler på havet, i kystfarvann eller på land. JSM har evne til planlegging av oppdrag utenombord, ombord og under flyging og kan engasjere mål basert på et forhåndsdefinert sett med Rules-of-Engagement.

Utviklingen av JSM er kontrahert av Forsvarets Materielverk (FND).

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078