23948sdkhjf

Kranselag for sju millioner kilo armeringsjern

Det var duket for storslått fest for bygningsarbeiderne på Statsbyggs største bygg under feiringen av ferdigstøpt tak på Livsvitenskapsbygget.

Om lag 700 personer var samlet til kranselag på byggeplassen.

Prosjektleder for råbygg og fasade i HENT, Torgeir Lonar, la vekt på størrelsen i arbeidet som er utført så langt. Da siste støp var ferdig, var det gått med 60 000 kubikkmeter lavkarbonbetong og sju millioner kilo armeringsjern, like mye jern som i Eiffeltårnet. 

100 betongarbeidere i sving

På det meste var det mer enn 100 betongarbeidere i sving, fra 40 ulike nasjoner.

Arbeidslaget fra HENT, som har støpt råbygget, ble hyllet av alle de frammøtte fra byggeprosjektet med musikk, trampeklapp og bølgen. Under markeringen sist uke takket prosjektdirektør Per Roger Johansen i Statsbygg alle for godt utført arbeid, og presiserte samtidig hvro viktig det er med sikkerhet på byggeplassen.

– Vi kan være stolte av å ha ferdigstilt grunnarbeidet og hele råbygget på nesten 100 000 kvadratmeter, i tillegg til store deler av taket og fasaden, sa Johansen.

– Vi har hatt stort fokus på sikkerhet hele veien, noe som har gitt gode resultater. Det skal vi videreføre når vi ferdigstiller innredningen i bygget.

Pølser og hamburgere

Det ble servert pølser og hamburgere fra grillen, med kake og kaffe til dessert. Etter taler og servering fikk alle med seg en liten gave på vei tilbake til byggeplassen. Markeringen følger en lang tradisjon i Statsbygg med å arrangere kranselag for store byggeprosjekt, en tradisjon som går helt tilbake til 1600-tallet i deler av Europa.

Kilde: Pressemelding fra Statsbygg

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078