23948sdkhjf

Triton utvider Techouse Group med oppkjøpet av Eureka Group

Techouse Group AS, en ledende teknologileverandør innen vannbehandling og energigjenvinning, har signert en avtale om å kjøpe pumpe- og aggregatleverandøren Eureka Group AS fra Remold Invest AS.

Remond Invest er et selskap eid av fond forvaltet av HitecVision og Aker Capital AS.

Eureka ble etablert i 1889 og har hovedkontor i Oslo. Selskapet er en ledende leverandør av vannpumper og aggregatløsninger for offshoreinstallasjoner i olje- og gass- og offshorevindmarkedene. Selskapet har omtrent 150 ansatte på fire steder og hadde en omsetning på 547 millioner kroner i 2023. 

Eureka-merket består

Etter oppkjøpet vil Eureka-merket bestå, og selskapet vil bli en del av Techouse Group som et eget datterselskap.

Techouse Group består i dag av Techouse AS, en anerkjent bransjeleder innen energigjenvinning og vannbehandlingsløsninger for offshore olje- og gass-sektoren, og Cubility AS, en innovatør av faste kontrollsystemer og vannbehandling. 

Med Eureka vil Techouse Groups tilbud bestå av tre distinkte avdelinger, alle bygget på tiår med erfaring i olje- og gass- og andre offshoreindustrier. Den utvidede gruppen vil være en global aktør med kontorer i Norge, Storbritannia, Bosnia, Frankrike, Chile og Kina og mer enn 300 ansatte.

Godt posisjonert

- Eureka er godt posisjonert for fremtidig vekst med et attraktivt produkttilbud og en solid markedsutsikt. Vårt mål er alltid å levere innovasjon med viktige oppdragskritiske produkter som er avgjørende for våre kunders drift, og dette vil passe godt inn i den bredere Techouse Group. Vi ser veldig frem til å bli en del av Techouse Group, sier Tom Munkejord, som er adm. dir. i Eureka.

Marcus Billman, styreleder i Techouse Group, sier at Eureka opererer i tilgrensende vertikaler til sine nåværende virksomheter og tilbyr proprietære pumpe- og nødkraftløsninger med mer enn 40 års erfaring med levering til olje- og gassindustrien. 

-Det har en solid kundebase og attraktiv ettermarkedsvirksomhet med attraktive markedsmuligheter innen ikke-olje- og gasssegmenter, inkludert offshore vind. Dette oppkjøpet vil etablere kryss-synergier og forbedre vår inntektsdiversifisering. Techouse Group ble etablert for å skape en større, mer diversifisert enhet som vil hjelpe våre selskaper å konkurrere mer effektivt i globale markeder, og dagens kunngjøring er et viktig steg på denne reisen, legger han til.

Gjennomføringen av transaksjonen er betinget av vanlige godkjenninger, og vilkårene er ikke offentliggjort.

Kilde: Pressemelding fra Techouse Group

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11