23948sdkhjf

Deep Wind Offshore styrker posisjonen i Sverige

Havvindutvikler Deep Wind Offshore har sendt inn søknad om å utvikle og drive et flytende havvindprosjekt utenfor Stockholm. I første fase vil det være på 1,5 GW.

Den svenske regjeringen har mottatt den første søknaden om oppføring av en flytende havvindpark utenfor Stockholm, etter at Deep Wind Offshore nå har sendt inn sin plan for å bygge ut vindparken Erik Segersäll i Østersjøen. 

Elektrisitetsproduksjonen vil i første fase være på rundt 6,5 TWh, tilsvarende Stockholms bys totale årlige strømforbruk.

Andre svenske søknad

Med dette styrker det norske havvindselskapet sin posisjon i det svenske markedet. Erik Segersäll er selskapets andre søknad om etablering av havvind i Sverige på kort tid. Den første søknaden, om den bunnfaste havvindparken Olof Skötkonung i Bottenhavet, ligger også på regjeringens bord og er videresendt til fylkesstyret i Uppsala.

– Etter tre år i det svenske markedet, er vi svært fornøyde med å ha levert inn søknader for ett bunnfast og ett flytende prosjekt. Vi har allerede nådd en viktig milepæl i det første prosjektet, som bekrefter at vi har en solid portefølje, sier adm. dir. Knut Vassbotn i Deep Wind Offshore.

Vil gi strøm til hele Stockholm-regionen

Den flytende vindparken Erik Segersäll er planlagt rundt 74 km øst for Nynäshamn, og kan nå strømforbrukere på fastlandet og på Gotland. Området er utpekt som energiområde, egnet for vindkraft, i Havs- og vattenmyndighetens forslag til nye planer, og vil ikke være synlig fra land.

Vindparken har et areal som muliggjør potensiell total installert effekt på 4,5 GW gjennom flere faser av utbygging, som vil gi en samlet årsproduksjon på inntil 19,5 TWh og tilsvare forbruket til Stockholm-regionens 2,5 millioner innbyggere. I første fase planlegges en strømproduksjon på 6,5 TWh, det samme som forbruket til Stockholms bys innbyggere.

Den bunnfaste vindparken Olof Skötkonung anslås på sin side å produsere inntil 7,5 TWh strøm per år, noe som tilsvarer store deler av Gävleborgs og Uppsala läns strømforbruk.

Godt etablert

– Vi er godt etablert i Sverige, med lokale ansatte som driver frem prosjektene. Som i alle markedene vi er inne i vil vi samarbeide med leverandører rundt områdene vi utvikler og bidra til lokal verdiskaping, sier Knut Vassbotn.

Om Deep Wind Offshore:

-Internasjonal utvikler og eier av havvindparker, med hovedkontor i Norge og kontorer i Sverige og Sør-Korea.

-Hovedeiere er Knutsen Group, Haugaland Kraft, Sunnhordland Kraftlag og Octopus Energy.

-Selskapet har en portefølje på mer enn 10 GW, med 2 GW under eksklusiv utvikling i Sør-Korea, og har inngått samarbeid med bp i Sør-Korea og EDF Renewables på prosjektene i Norge.

Kilde: Pressemelding fra Deep Wind Offshore

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062