23948sdkhjf

Oppjustert anslag for oljeinvesteringene i 2025

Operatørene på norsk sokkel anslår nå investeringene i næringene rørtransport og utvinning av olje og gass til å bli 216 milliarder kroner i 2025.

Dette er 5,2 prosent mer enn anslaget gitt i forrige kvartal.

De økte investeringer er godt nytt for leverandørindustrien, da denne også får mer oppdrag.

Feltutbygging og leting

Oppjusteringen for 2025 drives i stor grad av høyere anslag innenfor kategoriene feltutbygging og leting. Investeringsanslaget for 2025 indikerer en vekst i løpende verdi på 19 prosent sammenliknet med tilsvarende anslag for 2024, gitt for et år siden, viser statistikken over investeringer i olje og gass, industri, bergverk og kraftforsyning. I forrige undersøkelse ble det indikert en vekst fra 2024 til 2025 på 15 prosent.

Dette skriver Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det vil også til neste år være høy investeringsaktivitet på de mange feltutbyggingene som ble startet opp i slutten av 2022. Det bygges også ut nye rør i tilknytning til noen av disse utbyggingene, noe som øker investeringene innen rørtransport. I tillegg planlegges det klart høyere investeringsaktivitet innen felt i drift til neste år.

Kvartalsvis investeringsstatistikk for næringene rørtransport og utvinning av olje og gass er en del av undersøkelsen investeringer i olje og gass, industri, bergverk og kraftforsyning.

Marginalt høyere anslag for 2024

Investeringene i næringene rørtransport og utvinning av olje og gass blir i det oppdaterte anslaget for 2024 oppgitt til 247 milliarder kroner, som er historisk sett det høyeste nominelle anslaget gitt siden denne statistikken ble opprettet. Anslaget er 1,3 prosent høyere enn i forrige måling. Det er økte anslag innen felt i drift og leting som driver økningen fra forrige undersøkelse.

Anslaget er videre 25 prosent høyere enn tilsvarende anslag for 2023, gitt i 2. kvartal i fjor. I forrige måling ble det indikert en prosentvis vekst på hele 30 prosent.

Kilde: Statistisk sentralbyrå (SSB)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063