23948sdkhjf

LKABs kriseplan: Vil busse privatpersoner på Ofotbanen

LKAB gjør alt for å unngåpermitteringer varsel. Nå vil gruvegiganten busse folk for å erstatte persontrafikken på Ofotbanen.

Problemene rundt Malmbanan, som strekningen heter på svensk, har vært store lenge.

Tidligere i vår varslet LKAB at situasjonen var i ferd med å bli uholdbar og at permittering på opptil 300 personer kan bli en konsekvens.

Går utover jernmalmtransporten

Persontrafikken tar nemlig så mye av kapasiteten på strekningen mellom Kiruna og Narvik at det går utover jernmalmtransporten til LKAB. Det ligger nemlig store lagre med jernmalm ved LKABs anlegg i Kiruna etter at Ofotbanen ble stengt over en lengre periode tidligere i år, grunnet to togavsporinger.

LKAB og Kaunis Iron ga det svenske Trafikverket forslaget om å stanse persontrafikken på Malmbanan for å få bukt med problemene, men da selskapene ikke fikk gehør for sitt forslag, tar LKAB nå eget initiativ. Nå forhandler selskapet med Volvo og Scania om å sette inn egne busser for å kjøre privatpersoner. Dette melder NSD.

Vil finansiere bussene selv

– Vi gjør alt for å unngå å havne i en situasjon der vi må stenge og permittere folk. Vi har tatt et vedtak og sier at vi er innstilt på å betale for erstatningsbusser, sier LKABs kommunikasjonsdirektør Niklas Johansson til NSD.

LKAB sier de er innstilt på å finansiere både kjøp og drift av erstatningsbusser, og mener det er en mye mindre kostnad enn hva et produksjonsstopp kan koste.

Kilde: Metal-supply.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062