23948sdkhjf

Moen-verftet: Må betale fire millioner kroner etter dom

Stridens kjerne står om tørrdokken på Purkholmen industripark, som Moen-gruppen investerte tungt i for noen år siden.

Det er datterselskapet til Moen-Gruppen, Nærøysundet Kystservice, som må betale fire millioner kroner til ventilasjonsleverandøren GK Norge.

Bakgrunnen for rettssaken mellom partene skyldes at Nærøysundet Kystservice (NK) fant ut at det GK-installerte ventilasjonsanlegget ikke fungerte som det skulle i den nye tørrdokkhallen ved Moen-verftet.

Holdt tilbake utbetalinger

Selskapet valgte derfor å holde tilbake 655.000 kroner av sluttoppgjøret til entreprenørselskapet GK Norge, skriver NT24.no.

GK Norge svarte med å trekke saken inn for retten, og i tingretten tapte entreprenøren så det sang. Men så ble saken anket til lagmannsretten, og her fikk GK Norge fullt medhold. Nærøysundet Kystservice må betale fire millioner kroner til GK Norge.

– Vi er veldig skuffet og voldsomt overrasket. Vi følte oss sikre på at tingrettsdommen var riktig, sier daglig leder Paul Ingvar Dekkerhus i Nærøysundet Kystservice, til NT24.no. Han legger til at selskapet ikke ønsket å betale for en vare som ikke fungerte som den skulle. Han var helt sikker på at NK hadde en god sak, helt inntil dommen fra lagmannsretten nylig ble klar. I tingretten ble Nærøysund-selskapet tilkjent en erstatning på mer enn fem millioner kroner.

Leverte i henhold til kontrakten

Lagmannsretten er kommet til motsatt konklusjon av tingretten, og fastslår at GK Norge har levert ventilasjonsanlegg i henhold til kontrakten.

Dekkerhus innrømmer overfor lokalavisa at de fire millionene er penger de gjerne skulle ha brukt til å utvikle et bedre anlegg på Purkholmen.

Tørrdokken har ikke vært i bruk siden november 2021, og er blitt kalt et kriseprosjekt – ikke minst med tanke på ventilasjonsanleggets mangler kan ha potensielt helseskadelige konsekvenser. Det var i alle fall det NK prosederte med i rettssystemet. Å utbedre tørrdokken vil koste mer enn 10,5 millioner kroner, viser en rapport.

Men disse anføringene tok altså ikke lagmannsretten hensyn til. Hva som nå skjer med tørrdokken er litt uvisst. Dekkermann sier at man nå må fordøye den nye og overraskende dommen før man bestemmer seg videre.

Mente at tingrettsdommen var feil

Regiondirektør Rune Godø i GK Norge sier i en kommentar til NT24.no at han er fornøyd med at lagmannsretten har kommet til at GK har levert i henhold til kontrakten.

-Vi har hele tiden ment at tingrettsdommen var feil, sier han, og legger til at han mener dommen er prinsipielt viktig.

Kilde: NT24.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11