23948sdkhjf

Kongsberg Gruppen ut av Kongsberg?

Det kan bli en realitet dersom Kongsberg Gruppen ikke får det som de vil med sine utbyggingsplaner i Sølvbyen.

Kongsberg Gruppen (KOG) vokser, og ønsker å utvide kapasiteten ved å bygge nytt på det som går under navnet Utsikten lokalt.

Men det kan spøke for utvidelsesplanene fordi Statsforvalterens klima- og miljøavdeling varsler innsigelser mot alle nye reguleringsplaner inntil krav til kloakkrensing er oppfylt, skriver Laagendalsposten.

- Må tenke alternativt

Geir Håøy, konsernsjef i KOG, er klar i sin tale til lokalavisa:

- Vi må tenke alternativt dersom vi ikke kan vokse slik vi ønsker i Sølvbyen. I vår bransje kommer kundene først, sier han.

Kommunen har dermed havnet i en skvis: Den ønsker at KOG skal få utvide og bygge nytt, mens Statsforvalteren kan sette foten ned på grunn av renseanleggssaken.

– Veksten gir et behov for å huse ansatte. Da må vi ha en infrastruktur som håndterer veksten. Alternativt må vi se på arealer utenfor Teknologiparken og det innebærer også utenfor Kongsberg, sier Håøy videre til Laagendalsposten.

Kompetansemiljøet

Konsernsjefen er imidlertid tydelig på at de ønsker vekst i Kongsberg på grunn av byens unike kompetansemiljø.

Det at KOG i sin tid ble etablert på Kongsberg, er ikke avgjørende for ham. Han peker blant annet på at konsernet har flere gode miljøer i både Horten, Moss, Rygge og Ulsteinsvik.

Kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i KOG sier at siden 2018 har konsernet ansatt 2000 nye medarbeidere - 80 prosent av disse på Kongsberg, og det er planer om å ansette like mange den nærmeste framtiden – og da aller helst i Sølvbyen.

Stabil arbeidskraft

- Vi ser er at dem som vi ansetter i Kongsberg – med bosted Kongsberg – har lavere turnover. Det betyr ganske mye å ha stabil arbeidskraft. Det anses som et konkurransefortrinn ettersom vi kan bygge videre på ressursene og tradisjonene vi har her, sier han til LP.

Håøy legger til at det haster å få en avklaring på utbyggingsspørsmålet.

Nå skal Kommunaldepartementet behandle saken og komme med en endelig avgjørelse.

Kilde: Laagendalsposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.469