23948sdkhjf

Aker Solutions dobler konsulentvirksomhet og avslører nytt navn

Aker Solutions’ konsulentselskap annonserer planer om å doble sine inntekter og antall ansatte innen 2030 når det introduserer sitt nye navn, Entr.

Entrs vekst er drevet av økt etterspørsel etter Aker Solutions tidligfasetilbud og behovet for å tilpasse tjenestene for nye og eksisterende markeder.

Entrs vekst vil oppnås gjennom en betydelig økning i kjerneansatte fra 300 til mer enn 600 ansatte på tvers av sine globale knutepunkter i Norge, Storbritannia, Canada, USA, India og Malaysia, heter det i en pressemelding fra selskapet.

170 studier

I det siste kvartalet har Entr sikret seg mer enn 170 studier på tvers av flere markeder, inkludert lavkarbonløsninger for olje- og gassproduksjon, CCUS, hydrogen, offshore vind, elektrisk overføring og akvakultur.

Det nye merket gjenspeiler Aker Solutions' utvikling og pågående forpliktelse til å støtte kunder i et stadig mer komplekst og raskt bevegelig energilandskap, og bygger på selskapets lange og suksessrike historie med teknisk innovasjon, prosjektutvikling og levering for å tilby et bredere sett med rådgivningstjenester.

Entr samarbeider med operatører, utviklere, myndigheter og investorer for å redusere risikoen for de kommersielle, tekniske, forsyningskjede- og miljømessige, sosiale og styringsmessige (ESG) aspektene ved energiprosjekter.

Nye industrier

-I løpet av de siste fem årene har den raske veksten og utviklingen av nye og fremvoksende industrier krevd forskjellige måter å jobbe og samarbeide på. Dette har krevd at vi bygger videre på vår posisjon som en anerkjent teknisk front-end-ingeniør for å levere større verdi og innvirkning til kundene, sier Kjetel Digre, administrerende direktør i Aker Solutions.

-I dagens energilandskap utforsker mange kunder forretningsmodeller som er nye for dem, og krever innsikt i hvordan disse modellene forholder seg til den overordnede strategien for prosjektgjennomføring. Med vår sterke industrielle og prosjektleveransearv har vi erfaringen, læringen og dataene som trengs for å redusere risikoen knyttet til de kommersielle, regulatoriske og tekniske aspektene ved energiprosjekter, samtidig som vi sikrer sikkerhet og bærekraft, legger Digre til.

Entrs tilbud inkluderer due diligence, business case-analyse, konseptscreening, verdiforbedring, konseptuell utvikling, teknologivalg og integrasjon, regulatoriske prosesser, totalsystemdesign, eiers engineering og prosjektgjennomføringsledelse.

Investere klokt

-Entr veileder kundene gjennom kompleksiteten i energiomstillingen, og gjør dem i stand til å ta de robuste forretningsbeslutningene som trengs for å investere klokt og oppnå prosjekt- og operasjonell fortreffelighet, samtidig som utslipp og kostnader minimeres, sier Roddy Macpherson, SVP for Entr, Aker Solutions.

-Med flere 10-år med innsikt samlet fra gjennomføring av landemerkeprosjekter over hele verden, har Entr kunnskapen og bransjeekspertisen til å koble det kommersielle og det tekniske for maksimal forretningseffekt. Fra strategi til implementering tar vi sikte på å akselerere utviklingen av bærekraftige lavkarbonløsninger, utvide tilbudet vårt samtidig som vi fortsetter å levere våre anerkjente front-end ingeniørtjenester, fortsetter han.

Tidligere i verdikjeden

Aker Solutions lanserte sin konsulentvirksomhet i 2021 med mål om å engasjere seg tidligere i verdikjeden og utvikle nye spesialistferdigheter og tilbud som bygger på eksisterende ingeniørkompetanse. Entr vil fungere som en vekstmotor for Aker Solutions, og akselerere transformasjonen ytterligere innen den globale energiindustrien.

Kilde: Pressemelding fra Aker Solutions

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078