23948sdkhjf

Samarbeidsselskapet Sapa er nå etablert

Hydros og Orklas transaksjon gjennomført som planlagt.
Transaksjonen for å kombinere Norsk Hydro ASAs forretningsområde Ekstruderte Produkter og Orkla ASAs Sapa til et 50/50 joint venture er gjennomført som planlagt. Det nye selskapet Sapa AS ble etablert 1. september og blir verdensledende innenfor ekstruderte aluminiumløsninger, skriver Hydro i en melding.

Hydro og Orkla ble i oktober 2012 enige om å slå sammen sine respektive virksomheter innenfor aluminiumprofiler, byggsystemer og rør i et samarbeidsselskap, eid 50/50 av de to selskapene.

Med den siste utestående godkjennelsen fra kinesiske konkurransemyndigheter på plass 19. august ble transaksjonen gjennomført 1. september.

Sapa AS, som har 23.000 ansatte og hovedkontor i Oslo, kombinerer lokal ekspertise med et globalt nettverk og ressurser innenfor forskning og utvikling. Fra mer enn 100 produksjonsenheter vil Sapa betjene kunder i 40 land. Det nye sammenslåtte selskapet har ledende posisjoner i Europa og Nord-Amerika, foruten et sterkt fotfeste i framvoksende markeder som Brasil, Kina, India og Vietnam.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.301