23948sdkhjf

Eidesvik Offshore med beste første kvartalsresultat på sju år

Resultatet er drevet av et sterkt offshoremarked og høy flåteutnyttelse.

Selskapets inntekter økte med 37 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, mens driftsoverskuddet (EBITDA) økte med over 142 prosent.

En nøkkelfaktor som bidrar til det sterke resultatet, er selskapets imponerende flåteutnyttelse på 96 prosent, som nok en gang plasserer Eidesvik blant de beste i bransjen, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Høy ordrereserve

I løpet av kvartalet nådde selskapets samlede ordrereserve det høyeste nivået på ni år, med en betydelig vekst på 44 prosent. Denne prestasjonen understreker Eidesviks sterke markedsposisjon og effektive driftsstrategier.

Videre, på bakgrunn av fjorårets sterke finansresultat, vil Eidesviks styre foreslå utbetaling av et utbytte på 0.25 kroner per aksje på aksjonærmøtet 30. mai.

- Vi er veldig glade for å være i en finansiell posisjon som gjør det mulig for styret å foreslå utbytte til aksjonærene, sier finansdirektør i Eidesvik Offshore, Helga Cotgrove.

Første subsea nybygg

I årets første kvartal utvidet Eidesvik flåten sin med et topp moderne konstruksjonsfartøy. Det allsidige fartøyet er designet for å møte behovene til både olje- og gassnæringen og offshore vind-industrien. Utstyrt med dual fuel metanolmotorer og et batterihybridsystem vil fartøyet være verdens mest miljøvennlige skip innenfor sine driftsområder. Eidesvik har også sikret seg opsjoner for ytterligere fire fartøy.

- Eidesvik har hatt en svært god start på året, både økonomisk og operasjonelt. Vi fortsatte å levere på vår vekststrategi med et toppmoderne subsea nybygg, og økte ordrereserven vår med imponerende 44% i løpet av kvartalet. Dette viser vår evne til å levere førsteklasses tjenester og utnytte det sterke markedet innenfor alle våre operasjonssegmenter, sier administrerende direktør i Eidesvik Offshore, Gitte Gard Talmo.  

Kilde: Pressemelding fra Eidesvik Offshore

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.143