23948sdkhjf

Worley Rosenberg: Blir «Jotun»-skipet ferdig i tide?

Det jobbes nå på spreng ved Worley Rosenberg-verftet i Stavanger for å få skipet «Jotun» ferdig til august

Planen er at det enorme skipet skal være klar for utseiling i august, men tiden fram til det er knapp.

Til daglig er om lag 1000 arbeidere i sving ved verftet dag og natt for å få det ferdig. Også 500 ingeniører og andre i støttefunksjoner jobber med prosjektet.

Skal holde hardt

Men Stavanger Aftenblad har fått tips om at tidslinjen skal holde hardt.

Vår Energi eier og drifter skipet. Kommunikasjonsdirektør i energiselskapet, Andreas Wulff, sier til at avisa at man nå har full oppmerksomhet på å få skipet ferdig til slutten av august.

Han sier at plan A, som går ut på å få skipet ferdig til august, er det man jobber etter. Hvis ikke det skulle lykkes, så er plan B at Jotun-skipet overvintrer i Stavanger og taues ut på feltet for oppstart i andre kvartal - altså våren - neste år.

Totalrenoveres

Det enorme Jotun-skipet er gjennom en totalrenovering hos Worley Rosenberg, som fikk oppdraget i 2019. Prosjektkostnaden den gang var beregnet til noe over 20 milliarder kroner, men siden den gang har flere prosjekter, der Jotun-skipet har stått sentralt, gått på flere budsjettsmeller. Tre av disse har vært knyttet til Balder, der «kostnadssmellen for Balder-prosjektet vært på over 20 milliarder kroner (etter justert kroneverdi) og kostnadene har blitt dobbelt så høye som da prosjektet ble godkjent av myndighetene», som Aftenbladet skriver.

Produksjon fram til 2045

Når Balder-feltet er ferdig oppgradert, er planen at produksjonen skal foregå fram til 2045.

Kilde: Stavanger Aftenblad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078