23948sdkhjf

GP Batteries sier "nei takk" til engangsbatterier

Nå kommer de med et løfte om å redusere produksjonen av engangsbatterier innen 2030, og håper samtidig å inspirere konkurrentene til å gjøre det samme.

- I en tid hvor flere bransjer tar store skritt for å håndtere sine bærekraftutfordringer, har husholdningsbatteriene falt av,"sier Malin Torberntsson, General Manager i GP Batteries.

Engangsbatterier har vært en del av de europeiske husholdningene siden 1956, og utgjør 98 prosent av alle husholdningsbatterier i Europa (EPBA). 

Tilsvarer 23 milliarder batterier

Dette tilsvarer et årlig forbruk på omtrent 23 milliarder batterier. Nå tar GP Batteries et avgjørende skritt mot å omforme bransjen. Selskapet gir et løfte om at minst 50 prosent av deres batteriproduksjon skal bestå av oppladbare alternativer innen 2030.

– Vi har klart å normere bruk av elbil i Norge. Nå er det på tide å gjøre det samme med oppladbare husholdningsbatterier, sier Malin Torberntsson, og fortsetter:

– For å drive endring er det nødvendig med en samstemt retning, hvor bransjen tar et felles ansvar for både produksjon og kundereise i butikk.

Etterspørselen er høy, men hyllene står tomme

Med en gjennomsnittlig levetid på fem år tilbyr dagens oppladbare batterier både høy ytelse og holdbarhet. Nærmere 71 prosent av den norske befolkningen ønsker også å redusere bruken av engangsartikler ifølge en undersøkelse av Kantar Sifo fra 2020. Til tross for dette er oppladbare batterier fortsatt i mindretall, men Torberntsson tror at kundene vil handle ladbart i større grad hvis dette blir mer tilgjengelig på salgshyllene.

– Det første steget er å endre produksjonen for å deretter synliggjøre disse alternativene i både butikk og e-handel – slik at forbrukerne kan velge bærekraftige alternativer, sier Malin Torberntsson og fortsetter:

– En stor felles transformasjon innen batterikategorien er helt nødvendig. Hvert år importeres over 21 millioner engangsbatterier til Norge. Ved å erstatte en liten del av disse med mer bærekraftige alternativer, kan vi oppnå store positive effekter, avslutter Torberntsson.

Kilde: Pressemelding fra GP Batteries

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063