23948sdkhjf

BKS sikrer ny kontrakt for Norsk Hydro på Husnes

Eqvas datterselskap BKS Industri (BKS) har sikret seg en ny kontrakt for Norsk Hydro.

Kontrakten har en verdi på rundt 53 millioner kroner og arbeidet skal være ferdig tredje kvartal i 2025.

Kontrakten omfatter fase 2 av oppgradering av ovner ved Norsk Hydro sitt aluminiumsverk på Husnes i Sunnhordland.

Oppgraderes og bli mer energieffektive

 I fase 2 skal 120 ovner oppgraderes og bli mer energieffektive. BKS har utført tilsvarende arbeid i fase 1, da med oppgradering av 80 ovner i Hall A.

Oppdraget føyer seg inn i rekken av liknende oppdrag som Eqva og BKS utfører for kunder innenfor landbasert og kraftintensiv industri. Høye energipriser, skjerpede myndighetskrav og samfunnets forventninger om enda mer klima- og miljøvennlig metallproduksjon, gjør at slike oppgraderingsprosjekter er svært aktuelle.

Bærekraftig aluminium

– Med den planlagte oppgraderingen på Husnes, bekrefter Norsk Hydro sin ambisjon om å være en ledende produsent av bærekraftig aluminium, samt sin posisjon som industrilokomotiv med vilje og evne til å satse i Norge. Vi er takknemlige og stolte for den tillit som vi er vist oss med å få dette oppdraget, sier daglig leder Trygve Kjerpeseth i BKS.

– Vårt samarbeid med Norsk Hydro strekker seg flere tiår tilbake i tid. Hydro er en hjørnesteinsbedrift på Husnes og bidrar med betydelig aktivitet til leverandørindustrien lokalt. Det er fint å få bekreftet nok en gang at en lokal bedrift som BKS og våre dyktige medarbeidere er konkurransedyktige og attraktive, sier Kjerpeseth.

Ordreinngang i andre kvartal

BKS inngår i Eqvas forretningsområde Products, Solutions & Renewables. Kontrakten vil inngå som ordreinngang i andre kvartal 2024.

Kilde: Pressemelding fra Eqva

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093