23948sdkhjf

Verdens første flytende sauna av resirkulert aluminium ankrer opp i Oslo

Det nye flaggskipet til Oslo Badstuforening er universelt utformet og har en innovativ fasade laget av resirkulert aluminium fra Hydro.

Det siste tilskuddet til Oslos stadig økende flåte av flytende saunaer blir innviet onsdag 15. mai.

Siden 2016 har Oslo badstuforening fått opp dampen i hovedstaden ved å følge visjonen om å bringe badstu til folket. 

Samarbeid

Nå har et innovativt samarbeid mellom foreningen, MUNCH-arkitekt eStudio Herreros og aluminium- og fornybarenergiselskapet Hydro kokt ned til Trosten, en flytende badstu som kombinerer bærekraftig design og materialbruk med sosial inkludering.

– Vi er nødt til å samarbeide for å oppnå en mer bærekraftig fremtid. Derfor er vi glade for å være partner i et prosjekt der bruk av grønnere materialer har vært et kjerneprinsipp helt fra starten. Vi håper Trosten vil inspirere andre til å bidra til sirkulærøkonomien ved å bruke bærekraftige materialer i prosjektene sine, sier Hanne Simensen, konserndirektør i Hydros forretningsområde Aluminium Metal.

Verdens første i aluminium

Trosten er verdens første flytende badstu med fasadekledning i aluminium, et materiale som har ideelle egenskaper for et byggverk som vil bli utsatt for vær og vind hele året rundt. Det er motstandsdyktig mot korrosjon, også i saltvann, og det sikrer et langt liv selv med et minimum av vedlikehold.

Aluminiumsproduktet Hydro CIRCAL inneholder minst 75 prosent resirkulert, brukt aluminium, noe som gir en drastisk reduksjon i karbonfotavtrykket.

Saunaens viktigste attributt er den universelle utformingen med ramper og romslig interiør som sikrer adgang for alle uansett funksjonsbegrensninger. Dette gjør Trosten til et velkomment tilskudd til saunalandskapet på Sukkerbiten, rett ved MUNCH og Operaen i Bjørvika.

– Visjonen vår er badstu til folket. Vi har lenge ønsket å lage en sauna med universell utforming som kan ønske alle inn i varmen, uansett hvem du er. Gjennom samarbeidet med eStudio Herreros, Hydro, AF Gruppen og andre har vi skapt et unikt konsept, sier Ragna Marie Fjeld, generalsekretær i Oslo Badstuforening.

Anodisert aluminium

Eksperter fra eStudio Herreros og Hydro har gått sammen om å koke ihop de beste tekniske og arkitektoniske løsningene for å støtte opp under filosofien til prosjektet. Et konkret eksempel er fasadeprofilene av anodisert aluminium. De er opprinnelig utviklet til bruk i et lemsystem for lastebiler, og demonstrerer hvordan materialer kan brukes på nytt på en innovativ måte.

Etter den offisielle innvielsen av badstuen 15. mai 2024, er Trosten åpen for alle.

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078