23948sdkhjf

Ross Offshore og AGR går sammen

Oslo Børs-noterte ABL Group har inngått en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i rådgivningsselskapet Ross Offshore fra Moreld Group.

– Vi ønsker Ross Offshores team velkommen til ABL Group og ser frem til sammenslåingen av virksomheten med AGR. Dette er enda en utvidelse av tjenestespekteret vårt innen brønn- og reservoartjenester. Det samler bred ekspertise som gjør oss i stand til å støtte enda flere kunders oljevirksomheter verden over. I tillegg har Ross Offshore kompetanse innen marine operasjoner som styrker markedsposisjonen vår som konsulent innen energisektoren og marine operasjoner, sier Reuben Segal, konsernsjef i ABL Group.

Fusjonere

Etter at transaksjonen er gjennomført vil Ross Offshore fusjonere med ABL Groups datterselskap AGR, noe som vil ytterligere styrke konsernets tekniske kompetanse innen brønn-, reservoar- og andre konsulenttjenester.

– Ettersom olje- og gasselskaper har fortsatt å vokse de seneste årene, må også vi utvide kapasiteten og kompetansen vår slik at vi kan tilby best mulig støtte til kundene våre. AGR slo seg først sammen med First Geo, så Add Energy, og nå Ross Offshore. Det viser at vi har et ønske om å vokse sammen med kundene våre for å ytterligere forbedre sikkerheten og effektiviteten til oljevirksomheter i både nåværende og nye markeder verden over, sier Svein Sollund, administrerende direktør i AGR.

AGR er et konsulentselskap som tilbyr rådgivning innen brønnteknikk, boreprosjektledelse, teknisk sikkerhet, demolering, undergrunns- og reservoartjenester, samt programvare og bemanningstjenester for hydrokarbon- og lavkarbonprosjekter. Selskapet tilbyr også tjenester innen energiomstillingsteknologier som karbonfangst og -lagring (CCUS) og geotermisk energi.

Ross Offshore ble etablert I 1997 som et konsulentselskap i Sandefjord. Siden da har selskapet vokst til å bli en komplett leverandør av komplett leverandør av bore- og brønntjenester på vegne av operatører, undergrunnstjenester inkludert tjenester innen reservoar- og feltutvikling, leting, karbonfangst og -lagring, og andre konsulenttjenester.

To komplementære selskaper

– Dette partnerskapet inngås av to komplementære selskaper, og gir oss mulighet til å ytterligere styrke posisjonen vår i olje- og gassnæringen, slik at vi kan tilby tjenester til kunder i flere land globalt. Det gir også begge selskaper muligheten til å øke aktiviteten vår innen energiomstillingsprosjekter. Sammen med AGR og som del av ABL Group kan vi fortsatt pleie og utvikle Ross-tilnærmingen utenfor Norge og inn i ny bransjer, sier Jørgen Jørgensen, administrerende direktør i Ross Offshore.

Ross Offshore hovedkontor er i Stavanger og selskapet har i dag 152 ansatte. Gjennom Ross Offshore får ABL Group nye norske kontorer i Sandefjord og Bergen. I 2023 hadde Ross Offshore driftsinntekter på rundt 848 millioner kroner. Selskapet har rammeavtaler for brønntjenester og rådgivning for en rekke store og små kunder på norsk sokkel.

Kjøper 100 % av aksjene

Ross Offshore tilbyr også marine mobiliseringstjenester, HMS-rådgivning, og kontrakts- og logistikkstøtte, som utfyller ABL Groups tjenesteportefølje innen energi og marine operasjoner.

ABL Group kjøper 100 prosent av aksjene i Ross Offshore fra Moreld Group AS. Transaksjonen er betinget av godkjenning av norske konkurransemyndigheter og forventes å bli gjennomført sent i andre kvartal eller tidlig tredje kvartal i år.

Kilde: Pressemelding fra ABL Group/AGR/Ross

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064