23948sdkhjf

Brunvoll-kontrakt med VARD

Brunvoll har signert en kontrakt med VARD for levering av et omfattende framdrifts- og manøvreringssystem.

Brunvoll propulsjon og manøvreringssystem for Cyan Renewables nye SOV Brunvoll har signert en kontrakt med VARD for levering av et omfattende fremdrifts- og manøvreringssystem for Cyan Renewables’ nye serviceoperasjonsfartøy (SOV).

Første Brunvoll-leveranse

Fremdriftsthrusterne til fartøyet vil bli Brunvoll sine første med en 8-graders tilt på både propell og dyse, som vil bedre ytelse under dynamisk posisjonerings operasjoner.

Leveransen til det nye fartøyet består av to fremdriftsthrustere, to opptrekkbare thrustere, en tunnelthruster, samt Brunvolls fremdrifts- og thrusterkontrollsystem, BruCon PTC.

Fremdriftsthrusterene vil være de første leveransene fra Brunvoll med en 8-graders tilt på propell og dyse. De tiltede azimuth thrusterene bidrar til økt effektivitet i form av redusert thruster- og skroginteraksjon, kjent som Koanda-effekten. Den reduserer også dødsonene for thrusterene, der propellstrålen normalt ville interagerere med skroget eller andre thrustere på fartøyet.

Ferdig i 2026

-Brunvoll er stolt over samarbeidet med VARD og Cyan, og det er en glede å kunne ønske Cyan velkommen som kunde hos Brunvoll, som Asias første dedikerte reder innen offshore vind. Vi vil også takke VARD for nok en gang å vende tilbake til Brunvoll med nye og spennende prosjekter, sier Bernt Rune Riksfjord, VP Salg i Brunvoll.

Det VARD-designede fartøyet skal bygges ved VARD sitt verft i Vung Tau i Vietnam. Fartøyet vil bli 85,5 meter langt, ha en bredde på 19,5 meter og skal kunne huse et mannskap på 83 personer. Fartøyet er planlagt levert i andre kvartal 2026 og skal i operasjon for Siemens Gamesa på Hai Long Offshore vindkraftanlegg i Taiwan.

Kilde: Pressemelding fra Brunvoll

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078