23948sdkhjf

AGR bistår med CO2-lagringsstøtte på Havstjerne

Altera Infrastructure har hyret inn AGR for å gjennomføre en uavhengig, tredjeparts lagringsevaluering av Havstjerne CO2-lagringslinsensen på norsk sokkel.

I slutten av mars tildelte det norske Energidepartementet en karbonfangst- og lagringslisens (CCS) til Altera Infrastructure og partneren Wintershall Dea for å utvikle «Havstjerne» CO2-lageret i Nordsjøen.

7 millioner tonn pr år

CO2-lagringsstedet, med en årlig kapasitet anslått til 7 millioner tonn per år (Mtpa), ligger 100 kilometer sørvest for Egersund.

AGRs leveranser inkluderer screening og karakterisering av lagringssteder for mulig CO2-lagring, uavhengige tredjeparts lagringsevalueringer, geologisk vurdering og reduksjon av risiko forbundet med CO2-lekkasje. AGR har ikke oppgitt verdien på kontrakten.

Havstjerne-reservoaret er planlagt å være i drift i 2027. Prosjektet ser for seg å injisere CO2 som er transportert med tankskip og gjennom rørledninger fra flere karbonfangstknutepunkter over det europeiske fastlandet.

- Meningsfullt prosjekt

– Dette prosjektet representerer et skritt fremover i den globale kampen mot klimaendringer, og vi er stolte over å være involvert i et så meningsfullt prosjekt. AGR har tidligere vært involvert i to tilsvarende flaggskipprosjekter i Nordsjøen, Northern Lights og Greensand i Danmark, og vi skal anvende denne kompetansen for å støtte Altera Infrastructure og Wintershall Dea på Havstjerne, sier Erik Lorange, Vice President Reservoir Management hos AGR.

AGR har også støttet det norske Sokkeldirektoratet med å utarbeide CO2-atlaset for norsk kontinentalsokkel som dokumenterer potensielle karbonlagringssteder, inkludert lagringskapasitetsvolumer og stedskarakteriseringer.

Kilde: Pressemelding fra AGR

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079