23948sdkhjf

Aibel og Hitachi Energy med rammeavtale for havvindutbygging

Aibel og Hitachi Energy har signert separate rammeavtaler med det tyske fornybarselskapet RWE for flere HVDC-systemer, for raskere utbygging og integrering av havvind i kraftsystemet.

Rammeavtalen kommer i forlengelse av en kapasitetsreservasjonsavtale som ble signert i november i fjor.

 Den reserverer ingeniør- og produksjonskapasitet for å utvikle tre store HVDC-prosjekter. Prosjektene muliggjør overføring av elektrisitet fra havvindparker til tilknytningspunkter på land.

Delt kontraktsmodell

Med de globale rammeavtalene har RWE kontrahert Aibel og Hitachi Energy i en delt kontraktsmodell. Anleggsarbeidet på land vil bli kontrahert i utbyggingsfasen av prosjektene av RWE. Avtalen omfatter leveranse av HVDC-systemer og bygging av selve plattformene. Aibel vil være ansvarlig for prosjektering, innkjøp og bygging i forbindelse med design, konstruksjon og ferdigstillelse av plattformene. Hitachi Energy skal levere sine VSC-systemer (Voltage Source Converter) for å konvertere vekselstrøm til likestrøm for effektiv langdistanseoverføring til land, hvor den vil bli konvertert tilbake til vekselstrøm.

Rammeavtalen fastsetter hvordan de tre prosjektene, og eventuelt flere prosjekter i fremtiden, skal håndteres. Den gjør det mulig for Aibel og Hitachi Energy å planlegge ressurser som sikring av forsyningskjede, ansettelse av arbeidskraft, fordeling av ingeniør- og produksjonskapasitet og forhåndsbestilling av materialer.

- Konkurransedyktig konsepet

- Avtalen med RWE bekrefter at vi har et konkurransedyktig konsept utviklet i samarbeid med Hitachi Energy, og en pålitelig felles leveransemodell med en balansert risiko-belønningsprofil. Kapasitetsreservasjonen gir forutsigbarhet og styrker vår posisjon som en ledende leverandør til havvindmarkedet, sier Mads Andersen, konsernsjef i Aibel.

- Utbyggingen av havvind er avgjørende for å nå klimamålene. I RWE fortsetter vi å drive frem utbredelsen av havvindenergi i Europa og verden over, fordi vi tror på de langsiktige grunnleggende forholdene. Gjennom vårt partnerskap med Hitachi Energy og Aibel er vi i stand til tidlig å sikre den nødvendige ingeniør- og produksjonskapasiteten for tre store HVDC-systemer, for å sikre at fremtidige havvindparker kan integreres i kraftsystemet. Gitt den utfordrende markedssituasjonen, er denne typen avtaler akkurat det vi trenger for å lykkes, sier Sven Utermöhlen, direktør i RWE Offshore Wind.

- Vi er glade for at RWE har valgt oss til denne avtalen for å sikre at land kan oppnå sine mål om karbonnøytralitet, sier Niklas Persson, direktør for Grid Integration-segmentet i Hitachi Energy.

Tidlig sikring av kapasitet viktig

 - Energiomstillingen krever at vi er i stand til å levere innovative løsninger i stor skala og fart. Denne nye forretningsmodellen gjenspeiler vårt strategiske skifte der vi i høyere grad blir en partner for våre kunder i deres innsats for å styrke kraftnettet for tilførsel av mer ren, fornybar energi i kraftsystemet. legger han til.

Tidlig sikring av kapasitet og signeringen av reservasjonsavtalen synliggjør RWEs intensjon om å øke tempoet for integrasjon av havvindenergi i kraftsystemene. Den nye rammeavtalen kan utvides til å omfatte andre mulige prosjekter over hele verden.

Fellesskap siden 2016

De tre prosjektene i avtalen kan legges til rekken av flere som Aibel og Hitachi Energy har gjennomført i fellesskap siden de to selskapene annonserte sitt strategiske partnerskap i 2016. Viktige havvindprosjekter vunnet av de to selskapene inkluderer omformerstasjoner for Dogger Bank A, B og C og Hornsea 3 Link 1 og Link 2 i Storbritannia, samt Dolwin 5 i Tyskland.

KIlde:  Pressemelding fra Aibel

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078