23948sdkhjf

Økt industriomsetning i første kvartal

Og metallindustrien bidrar mest til økningen.

Sesongjusterte tall viser at total industriomsetning økte ned med i 0,9 prosent 1.kvartal 2024 sammenlignet med foregående kvartal.

Det skriver Statistisk sentralbyrå (SSB).

Metallvareindustrien bidro mest til økningen i industriomsetningen med en oppgang på 14 prosent. Næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk og næringsmiddelindustrien industri bidro mest til å dempe økningen med en nedgang på henholdsvis 7,7 og 3,2 prosent i perioden.

Hjemmemarkedet sto for oppgangen

Industriomsetningen økte med 0,5 prosent fra februar til mars 2024, ifølge sesongjusterte tall. Det var hjemmemarkedet som stod for oppgangen.

Næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri og næringsmiddelindustrien bidro mest til økningen i industriomsetningen med en oppgang på henholdsvis 4,2 og 2,2 prosent. Økte priser på raffinerte petroleumsprodukter og næringsmidler var en medvirkende årsak til denne økningen. Metallvareindustrien og maskinindustrien bidro mest til å dempe økningen i industriomsetningen med en nedgang på henholdsvis 13 og 11 prosent.

Industriproduksjonen

Samlet sett hadde petroleumsrettetleverandørindustri en produksjonsøkning på 2,6 prosent i første kvartal 2024 sammenliknet med forrige kvartal, mens industriproduksjonen unntatt leverandørindustrien økte med 1,1 prosent.

Kilde: Statistisk sentralbyrå (SSB)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078