23948sdkhjf

Enighet på sokkelen

Onsdag morgen ble det enighet i forhandlingene mellom IE&FLT, Safe, Lederne og Offshore Norge i de såkalte sokkelforhandlingene.

Det betyr at operatør-, boring- og forpleiningsansatte på sokkelen kan vente seg bedre lønninger. Forhandlingene på sokkeloppgjøret er for om lag 7300 offshore-ansatte. Disse jobber i oljeselskap, med forpleining og som borepersonell i følgende bedrifter: Equinor, ConocoPhillips Norge, Aker BP, Vår Energi, Repsol Norge, OKEA, KCA Deutag Drilling Norge, Sodexo Remote Sites Norway, ESS Support Services, Coor Service Management og 4Service Offshore Hotels.

- Solid oppgjør

- Vi har fått på plass et solid oppgjør for de sokkelansatte, sier nestleder Lill-Heidi Bakkerud i en pressemelding fra IE&FLT.

Etter to dager med forhandlinger er IE&FLT og Offshore Norge kommet fram til et resultat som gir en lønnsøkning på 44.000 kroner, pluss et etterslep på 6069 kroner for boring og forpleining.

Natt/skift- og konferansetillegget økes til henholdsvis 96 kroner og 121 kroner per time. Helligdagsgodtgjørelsen økes til 2300 kroner.

-Vi er fornøyd med å få gjennomslag for kravet vårt om et solid økonomisk oppgjør for sokkelansatte, samtidig som vi har fått på plass en rekke viktige endringer og tillegg i overenskomstene, sier Bakkerud.

Avtalene for operatør-, boring, og forpleiningsansatte omfatter over 4000 IE&FLT-medlemmer som jobber på faste offshoreinstallasjoner.

- Strukket oss langt

- Vi har strukket oss langt i forhandlingene, samtidig som vi har vært nødt til å forholde oss til rammen som ble gitt i frontfaget tidligere i vår. Det har gjort forhandlingene krevende. Jeg er likevel fornøyd med at oppgjøret ble landet og at vi unngår mekling, sier Elisabeth Brattebø Fenne som er direktør for arbeidsliv og forhandlingsleder for Offshore Norge.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078