23948sdkhjf

Norges smarteste industribedrift: FishGLOBE er vinner av Spesialprisen

Tre sterke finalister har kjempet om Spesialprisen i Norges smarteste industribedrift 2024. 

FishGLOBE ble til slutt årets vinner.

I tillegg til FishGLOBE var Norsk Tekstilgjenvinning og Nordic Batteries med i kampen. Juryen hadde en spennende og utfordende oppgave med å kåre en av de tre bedriftene, som utmerker som innen forskjellige områder. Til slutt var det FishGLOBE som stakk av med seieren.

Løser mange utfordringer i oppdrettsbransjen

FishGLOBE i Stavanger ble etablert i 2013 og er et unikt flytende lukket system som løser mange av oppdrettsbransjens største utfordringer knyttet til fiskevelferd, oppsamling av slam, rømning og lakselus.

Dette er hva juryen spesielt merket seg ved årets vinner:

"Vinneren har utviklet en fremtidsrettet og bærekraftig løsning for en av Norges viktigste næringer som i dag sliter med store miljøutfordringer. Bedriften har utviklet et lukket fiskeoppdrettsanlegg som hindrer rømming, eliminerer lakselus og løser forurensningsproblemene i tradisjonelt oppdrett. Anlegget er autonomt, styres og overvåkes fra land, er kostnadseffektivt, har lav energibruk og lav sårbarhet. Løsningen forbedrer fiskehelsen, bidrar til en nødvendig økning av matproduksjon fra havet og gir store miljøfordeler."

Mange kunder utenfor Norge

Videre skriver juryen at "den utviklede løsningen er et godt eksempel på disruptiv innovasjon med teknologisk basis i leverandørklyngen i norsk sjømatsnæring, og produktet har et stort internasjonalt marked. Dette viser at Norge har en ledende teknologisk posisjon innen bærekraftig matproduksjon fra havet".

FishGLOBE har allerede viktige kunder utenfor Norge, og har hele verden som sitt marked.

Kilde: Norsk Industri

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094