23948sdkhjf

Ingen produksjon på Noreco-felt i august

Produksjonen fra feltene Nini, Nini Øst og Cecilie, som ellers var planlagt gjenopptatt forrige uke, blir ytterligere forsinket.
Produksjonen fra de tre oljefelter i den danske sektor der Noreco er medeier, ble stengt ned i midten av juli da det på Siri-plattformen (vertsplattformen for de tre satellittfeltene) ble oppdaget en ny sprekk i en støttevegg på innsiden av sponson tanken (støttestruktur for stigerør forbundet med lagringstank).

Produksjonen skulle egentlig vært gjenopptatt i forrige uke, men nå melder DONG Energy, som er operatør av Siri-plattformen at produksjonen etter all sannsynlighet ikke kan gjenopptas denne måneden.

En permanent reparasjon av Siri-plattformen er ikke forventet ferdigstilt før neste sommer. DONG Energy har imidlertid uttalt at produksjon fra satellittfeltene kan fortsette via en midlertidig løsning som innebærer at oljen produseres direkte til et tankskip.

I følge DONG er en slik løsning klar slik at produksjonen kan gjenopptas operasjonelt sett, men selskapet har enda ikke mottatt de nødvendige godkjenninger fra danske myndigheter. DONG jobber iherdig for å gjenoppta produksjonen snarest.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078