23948sdkhjf

Odd, Skagerak Energi og ABB sammen om hurtiglading i Skien

Fra og med 23. august 2013 kan man lade elbilen sin gratis og med kortreist strøm ved Skagerak Arena i Skien med en semihurtiglader fra ABB. Dette er den aller første hurtigladeren for elbiler i Telemark.
Hurtigladeren er et spleiselag mellom Odd, ABB og Skagerak Energi. Odd har stilt plass til disposisjon utenfor sin hjemmebane, mens Skagerak Energi tar seg av installasjonen og tilkopling til strømnettet. Selve hurtigladeren er en Terra Smart Connect Duo, produsert og gitt av ABB som gave til klubben. Hele utbyggingen, inklusive hurtiglader, har kostet rundt 200.000 kroner - en regning ABB og Skagerak tar i fellesskap.

- Både Odd, ABB og Skagerak Energi er viktige for Skien og hele regionen på hver sin måte. At vi forener krefter for å legge tilrette for mer miljøvennlig transport, er et signal om at man må stå sammen for å løse de store klimautfordringene vi står overfor. Dette er et lite skritt mot mer miljøvennlig samferdsel i Grenland, som både trenger flere hurtigladestasjoner og ikke minst landstrømsløsninger for fartøyer, sier divisjonsdirektør i ABB Gøran Salomonsen i en melding.

Ved Skagerak Arena kan man lade helt gratis inntil videre, ved det som er den aller første hurtigladeren i Telemark og første av denne typen i Norge. ABBs semihurtiglader Terra SC lader med en effekt på 22 kilowatt (kW) i motsetning til en ren hurtiglader med 50 kW. Det betyr at praktisk ladetid med Terra SC ligger på mellom 30-90 minutter.

- En hurtiglader er som regel et supplement til lading hjemme over natt. Dermed er det ikke alltid behov for å fullade elbilen når man er ute på veien. Da er en semihurtiglader et godt kompromiss og et prisgunstig alternativ til de raskeste hurtigladerne, sier Salomonsen.

Verdens mest miljøvennlige fotballklub
For daglig leder Einar Håndlykken i ODD er dette en liten drøm som går i oppfyllelse.

- Dette er en god nyhet til alle i Grenland som er glade i å kjøre miljøvennlig og glade i fotball. Vi er stolte av å være først ut i Telemark med å åpne en hurtigladestasjon. Å kunne tilby hurtiglading for elbiler, og attpåtil med kortreist strøm, er en selvfølge når vi kaller oss verdens mest miljøvennlige fotballklubb, sier Håndlykken.

Hurtigladeren vil bli offisielt åpnet av konserndirektør Geir Kulås i Skagerak Nett og Gøran Salomonsen fra ABB ved Skagerak Arena 23. august 2013 kl 13.00. Spillere og andre fra administrasjonen til Odd vil være tilstede.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094