23948sdkhjf

Norsk Stålforbund fornøyd med Esa-gransking

Norsk Stålforbund og Betong Norge er glade for at EØS-tilsynet Esa åpner gransking av norske støtteordninger til treindustrien.

Landbruks- og matdepartementet opplyser at de tar granskingen til etterretning.

Det var Norsk Stål og Betong Norge som bragte saken inn for Esa, for om mulig foreta en gransking av det de mener er ulovlig støtte til en næring.

Kun gransking foreløpig

Byggmesteren skriver at EØS-tilsynet Esa nå har bestemt at de vil åpne en formell granskinmg av støtteordninger til treindustrien.

Det understrekes imidlertid at Esa kun har konkludert med at de skal granske støtten, ikke at støtten er ulovlig.

Landbruks- og matdepartementet opplyser til Byggmesteren at de tar åpningen av en gransking av støtten til etterretning, og at de ikke har ytterligere kommentar til saken nå.

Men henvendelse vil bli svart på vanlig måte.

Startet egne undersøkelser i 2018

Daglig leder i Norsk Stålforbund, Kjetil Myhre, sier til Byggeindustrien at de er svært glade for at Esa nå åpner gransking. Ifølge Myhre startet forbundet sine egne undersøkelser allerede i 2018, og to år senere leverte Norsk Stålforbund og Betong Norge en anmodning til Esa om gransking av den såkalte tredriverordningen.

- I denne ordningen mener vi at skattepengene våre går til å markedsføre et byggemateriale fremfor andre. En form for offentlig finansiert salgskorps for et konkret byggemateriale, mener vi er en veldig kreativ tilnærming til innovasjon, utvikling og det grønne skiftet. Det er klart vi er spente på hvordan ESA vurderer sakskomplekset. For oss er det en seier i seg selv at ESA åpner etterforskning etter tre år med forundersøkelser, sier Myhre.

Kilde: Byggmesteren

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125