23948sdkhjf

Hovedverneombud: Alcoa prøver å skjule skader

Hovedverneombudet på Alcoa Lista mener selskapet forsøker å pynte på statistikken over sykefravær. Direktøren i Alcoa Norway avviser kritikken.
– Alcoa-ledelsen prøver så godt de kan å skjule skader. Når folk blir skadet, blir de satt til å lese i en bok, eller til å gjøre noe annet meningsløst resten av dagen, sier hovedverneombud på Alcoa Lista, Bjørn Inge Johansen til Lister24.no.

Hovedverneombudet mener at denne praksis skyldes at eierne krever en god HMS-statistikk.

I følge bedriftens bærekraftrapport for 2012-2013 hadde Alcoa Lista forrige kalenderår null fraværsdager som følge av arbeidsskade. I samme rapport fremgår det at det heller ikke har vært noen tilfeller av skader som har krevd medisinsk behandling. Men hovedverneombudet mener at denne statistikk er en tilslørt sannhet.

Viktig å utfordre
Direktør i Alcoa Norway Kai Rune Heggland er uenig i påstandene om at det forsøkes å pynte på statistikken. Men han mener at det er viktig å utfordre medarbeiderne når de skader seg.

– Vi liker å utfordre arbeidstakerne, og vi stiller krav. Det er et viktig prinsipp å engasjere folk på jobb dersom man har en restarbeidsevne når man er syk eller er skadet. Vi forsøker å finne andre arbeidsoppgaver. Dette skjer i dialog med de ansatte, sier Heggland til Lister24.no.

Direktøren forteller at bedriften i flere år har hatt fokus på miljø, men kanskje ikke har vært gode nok til å informere om tiltakene.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064